Lazy Lee houdt wel van een feestje Lazy Lee houdt wel van een feestje

“Het is echt tijd voor een underground drum 'n bass feest in Dronten.”

, Door: René van der Kroon

Lazy Lee houdt wel van een feestje

“Het is echt tijd voor een underground drum 'n bass feest in Dronten.”

Door: René van der Kroon ,

3VOOR12 Flevoland spreekt met Lazy Lee over zijn 'debuutprobeeralbum' en de organisatie van feesten als: ‘Do You Like Bass! The Ultimate hardcore experience!’ en 'Backyard BOOM! Time for damage!'

“Het is echt tijd voor een underground drum 'n bass feest in Dronten.”

Leroy van Tol, voor sommigen beter bekend als Lazy Lee, neemt plaats op de bruine bank in De Rede. We bestellen een koffie en het interview kan beginnen. Leroy kan er de humor wel van inzien dat het interview in De Rede wordt gehouden. “Ik heb eens een track gemaakt genaamd ‘Meiden staan in de rij voor De Rede’. Daarin hebben we De Rede vreselijk in de zeik genomen. Maar ja, het is ook een kut-tent.” De Leroy timmert hard aan zijn muzikale weg en doet dat in stijl. “De naam Lazy Lee houd ik zeker nog een tijd. Het is een leuke naam en eigenlijk ben ik ook een beetje een luie donder.” Maar onderschat Lee niet; met twee grote optredens en een cd op komst is hij drukker dan ooit tevoren.

Het is zo’n 5 á 6 jaar geleden begonnen. Mijn vrienden draaiden en uiteindelijk rol je er ook zo in.” Uiterst relaxed zit Leroy aan zijn verse bakkie leut. In een net zwart pak en een blauw overhemd verteld hij hoe het allemaal begon. “De eerste twee jaar heb ik hiphop gedraaid. Mijn vrienden deden dit ook, maar uiteindelijk is het toch tot andere dingen gekomen.” Na die twee jaar is Lazy Lee begonnen met het draaien van techno en drum 'n bass. Door er een rapsausje overheen te schenken is er een stijl ontstaan, die Lee zelf nog naam kan geven. “Het is een combinatie van rapteksten en techno. Ik wil niet in een vakje gezet worden, ik maak gewoon wat ik mooi vind.”

Het eerstvolgende optreden van Leroy staat in de agenda. Op 14 maart is het voor iedereen mogelijk om in Nirwana te Dronten te genieten van ‘Do You Like Bass! The Ultimate hardcore experience!’. In samenwerking met de organisatie ‘Do You Like Bass’ uit Hattem is er besloten om Dronten letterlijk en figuurlijk op de grondvesten te laten schudden. “Het idee is ontstaan uit pure verveling. Toen ik bij mijn oude werk in de technische dienst zat, kwamen de plannen om een hardcorefeest te maken. Uiteindelijk besloot ik met een collega het feest te organiseren en met een team van drie man uit Hattem samen te werken.” Het tweede feest van Leroy vindt plaats op 11 april, ook in Nirwana. De “Backyard BOOM! Time for damage!” is nu al iets om naar uit te kijken. “Ik heb hoge verwachtingen van de Backyard BOOM. Het is echt tijd voor een underground drum 'n bass feest in Dronten.” En dat moet iedereen weten. Naast mond-tot-mondreclame wordt er veel uit de kast getrokken. “Er komen advertenties in kranten en op Internet, we gaan posters ophangen, we gaan flyeren. Ik heb er nu al zin in.”

De apparatuur om alles in elkaar te mixen heeft Leroy al tot zijn beschikking. “Alle apparatuur heb ik zelf. Alleen bij de grotere evenementen ga ik wel huren, dat is namelijk veel goedkoper. Het duurt anders vijf jaar voordat ik het er uit heb. Maar als ik een rijke gast ben, dan koop ik alles wel. ”Alle apparaten en machines van Leroy draaien overuren. 20 juni komt de eerste cd van Lazy Lee uit, of zoals hij het zelf noemt ‘een debuutprobeeralbum’. “Het is echt nog even afwachten. De cd komt een dag voor mijn verjaardag uit, dat vind ik ook wel mooi!” Op de vraag of het album in de winkel komt te liggen, geeft Leroy een glimlach als antwoord. “Verkoop? Nee joh, het is echt een hobby. Er komen wel enkele proefdrukken, maar ik bespaar de mensen de moeite om het allemaal te downloaden van Internet, dus vanaf mijn website kan de complete cd beluisterd worden.”

Op de profielenpagina van de DJ is een opvallende zin te vinden. ‘Liefde is net als in je broek schijten. Niemand ziet het, alleen jij hebt het warme gevoel.’ Lee lacht en neemt nog een slok koffie. “Die zin heb ik van een vriend. Hij stond eerst op zijn profiel, maar ik vond hem zo leuk dat ik hem nu ook gebruik.” Natuurlijk rijst de vraag waarom. “Naast dat de zin lekker sarcastisch is, doe ik niet aan relaties. Eerlijk gezegd heb ik er geen zin en tijd voor. Ik ben veel onderweg omdat ik op veel evenementen draai, dus dat werkt gewoon niet. Het komt vanzelf wel, misschien zelfs morgen al.”

Toekomstidealen zijn altijd gezond om te hebben. “Ik blijf zeker nog werken in Nirwana en als technicus in de Meerpaal. Verder wil ik nog veel evenementen gaan doen, alleen nog groter dan dat ze nu zijn.” Nirwana blijft altijd een apart plekje behouden in het hart van Leroy. “Ik luister nooit naar rock & roll en de andere muziek die daar gedraaid wordt, maar in Nirwana ligt gewoon een groot deel van mijn ontwikkeling. Ik ben daar gekomen en begon me steeds meer te verdiepen. En ik weet zeker, ik zou nooit zo relaxed zijn zoals ik nu ben zonder Nirwana.”

Mocht je nog bij ‘Do You Like Bass! The Ultimate hardcore experience’ willen zijn, wees er dan snel bij. Digitaal zijn de kaarten al bijna uitverkocht. Aan de deur is zijn ze wel te koop, maar je weet maar nooit hoe snel het kan gaan.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Flevoland