Feest voor Sjonnie’s en Anita’s Feest voor Sjonnie’s en Anita’s

The Opposites weer terug in Almere!

, Tekst: Milou van Kranen; Foto’s: Melissa Duijn

Feest voor Sjonnie’s en Anita’s

The Opposites weer terug in Almere!

Tekst: Milou van Kranen; Foto’s: Melissa Duijn ,

Begin vorig jaar brachten ze al eens een bezoek aan De Meester, afgelopen zaterdag waren ze er weer! Een terugblik op een optreden met de rapformatie The Opposites die momenteel hit op hit op hit scoren.

The Opposites weer terug in Almere!

Dat The Opposites in 2005 bekendheid kregen met Fok Jou voelt als een eeuwigheid terug. Vermoedelijk omdat The Opposites bleven trakteren op steeds beter wordende albums en singles. Na De Fik Erin en Rauwdauw lag hun meeste recente album, Begin Twintig, eind 2007 in de schappen. Met hits als Geen klasse geen stijl, Dom, lomp en famous, Me Nikies en Sjonnie & Anita trekken de mannen Big2 en Willy nog steeds volle zalen. Een overvolle Meester was daarop geen uitzondering.

In het voorprogramma van The Opposites stond de 21-jarige rapper Jo (Joel Aquino). Eerder stond hij op Snoerloos in Freecoolinsky. Gisteren, echter, werd hij niet ondersteund door een band, maar door de 19-jarige Cherryz en oudere broer Refca (op de beats).
Als Jo iets bewees, is het wel dat hij thuis hoort op een podium. Hij heeft er zin in en maakt er samen met het publiek ook echt een feest van. Na wat serieuze nummers en een en ander a capella te hebben gedaan, bracht Jo de humor erin met een gedeeltelijk Duitstalig nummer.  Waarmee hij ook liet zien dat hij creatief en veelzijdig is. Handen op elkaar voor Jo!

‘En nu dames en heren, lieve kijkbuiskindertjes, gaat er iets plaatsvinden dat misschien nog nooit eerder heeft plaatsgevonden!’
De lichten dimden en de dj's Fanny West en Abstract plaatsten de eerste beat. Al rappend sprongen The Opposites het podium op. Het publiek antwoordde met enthousiast gejoel en vliegend bier. Na het openingsnummer en wat geouwehoer over carnaval begon de set met veel materiaal van Begin Twintig, afgewisseld met wat oude hits en recent werk van de mixtape Op volle Toeren. Op die mixtape staan nogal wat gastoptredens. En aan de vooravond van Carnaval was dat te zien: halverwege de show kwam rapper Sef (Flinke Namen) de boel versterken. 

Vol humor werd het publiek meegesleept in een Opposites-flow. Men droeg daarbij de rappers op handen. Letterlijk. Big2 toonde zich niet vies van ouderwets crowdsurfen. De mic bij de mond, rappend tot hij werd teruggezet op het podium.

Als laatste verrassing betrad ook Dio de planken. Zijn nummer Tijdmachine kwam voorbij en de avond werd afgesloten met de grootste hit van The Opposites: Dom, Lomp en Famous. Een mooie afsluiter van een veelzijdig optreden vol energie en rauwe hiphop!

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Flevoland