Wat is een Kraantje, Pappie?

Almere ge-Ark’t. Jeeee!

Tekst: Milou van Kranen ,

Almere was al eens ge-arkt’t door Jiggy Dje himself. Afgelopen vrijdag mocht Almere het meest verse lid van Noah’s Ark verwelkomen. Rapper Kraantje Pappie in het huis.

Almere ge-Ark’t. Jeeee!

Een ruime maand geleden stond Kraantje Pappie voor een uitverkochte zaal in Simplon Groningen. Maar afgelopen vrijdag stond hij voor dertig man in een uitgestorven De Meester. Weerhield dit Kraantje Pappie ervan een om een fantastische show neer te zetten? Nee.

Het gaat goed met de Kraan. Sinds het onverwachte succes van zijn mixtape Clubvloer is hij in een stroomversnelling van successen gekomen.  Hij heeft het voorprogramma van The Opposites en Jawat! mogen vullen en de Before the Fame Award van Simplon in ontvangst mogen nemen. Zeker na z’n optreden bij 101Barz was Groningen veroverd. Nu de rest van Nederland nog. En dat is niet onrealistisch nu Jiggy Dje hem getekend heeft bij zijn label Noah’s Ark. Daar gaat hij shinen naast rappers als Spacekees en Turk. 

Aan het selecte groepje Almeerse diehards liet Kraan een aantal nummers horen van z’n onlangs uitgebrachte E(et)P(robleem) Boulimia. Zonder te veel allure betrad hij het podium om eerst te wachten tot Dj TLM z’n laatste beats afmixte. Dj Friss nam de wheels van TLM over en Kraantje verwelkomde samen met Mo The Show en Fiddox het publiek. Zoals hij op dat moment beloofde trakteerde hij ons daarna op een keiharde show vol hiphop, humor en whisky. De springende menigte was vergeten dat er niemand meer achter hun stond en deden zelfs een poging tot het creëren van een pit. Kraan zou De Meester niet verlaten tot hij zeker wist dat Almere tevreden was. Met de verzoeknummers Sinas voor die Biatch en On Top of the Competitie sloot hij de show af.

Volgend jaar staat Kraantje Pappie ook in Almere voor een uitverkochte zaal. Iedereen zegt: JEEEEEEEEEEE!