Soixantneuf Electrique krijgt Vers-wildcard

Na fotofinish alsnog naar de finale in de Kunstlinie

Redactie 3voor12/Flevoland ,

Na Little Maggie, The Shakedown 8 en Freecoolinsky is de Lelystadse electro-act Soixantneuf Electrique de vierde en laatste band die zich heeft geplaatst voor de finale van 'Vers'.

Na fotofinish alsnog naar de finale in de Kunstlinie

"Misschien maar beter dat we toch niet wonnen, anders moest ik tegen mezelf spelen in de finale." Zo luidde de reactie van Kasper Petri van Soixantneuf Electrique na afloop van de laatste voorronde van Vers. Hij zal er mee moeten leren leven, want het electro-duo gaat toch door naar de finale. Kasper bemachtigde samen met zijn band Little Maggie al tijdens de eerste voorronde in april een plek in de finale. Door een nek aan nek race tijdens de laatste voorronde verloren de twee heren van Soixantneuf Electrique nipt van het Almeerse Freecoolinsky.

Tijdens Vers, een bandcompetitie met een hoog gehalte aan slagers-jargon, bepaalt het publiek zelf wie die avond de beste band is door een omgekeerde stem-methode. Bijltjes gaan in de lucht en er wordt veel herrie gemaakt als een band echt niet goed genoeg was, dus klaar voor de slacht. Als het podiumvlees vers genoeg was blijft het stil. Dat gaat steeds goed, tot de laatste voorronde. Een fotofinish tussen Soixantneuf Electrique en Freecoolinsky zorgde voor verwarring omdat niet eerder twee bands zo dicht bij elkaar zaten in de uitslag. 

Knap van een act als Soixantneuf Electrique, dat die avond als eerste optrad en toch al meteen veel publiek mee wist te krijgen, terwijl de zaal nog niet heel goed gevuld was. Kasper gaf vooraf aan het optreden ook toe dat het duo pas op de middag van de voorronde de setlist voor het eerst helemaal heeft gespeeld. Als je dan al het publiek zo duidelijk weet te overtuigen verdien je een wildcard volgens ons en de BG-22-24. Ook benieuwd naar Soixanteneuf Electrique of een van de andere finalisten? Of wil je ook meebepalen welke band het best is? Kom dan 22 januari naar de finale in de Kunstlinie in Almere. De avond start om 8 uur, geen voorverkoop.