Goede Voornemens: Melanie Kamermans

“En voor de rest van de wereld: proost!”

Door Yorgos Mayenburg ,

Het is december – de feestmaand bij uitstek. Maar ook een maand om afscheid te nemen van de aflopende zaak die 2009. Wat zal volgend jaar anders gaan? Welke goede voornemens klinken er door de wandelgangen? Uiteraard voelt 3voor12/Flevoland de regionale scene aan de tand. Lees hier welke voornemens Melanie Kamermans heeft.

“En voor de rest van de wereld: proost!”

Melanie Kamermans (1976) is vooraan op het podium de blikvanger van de Almeers-Lelystadse band Steel Rose. Voor die band schrijft ze niet alleen het gros van de nummers, ze zingt ze ook. Hoewel ze HBO-psychologie heeft gestudeerd, is zij in het dagelijks leven vooral bezig met muziek en met het zorgen voor haar drie kinderen. 

Ze houdt erg van eten en gezelligheid en schijnt nooit gek te doen. Sterker nog: er is ooit over haar gezegd dat ze vrij normaal is. Toen ze twintig was, deed ze ongeveer hetzelfde als nu. Alleen toen studeerde ze nog, werkte daarbij en had nog geen kinderen. En toen ze tien was? Toen zat ze voor de spiegel te zingen en speelde op het orgel van haar moeder.

 Wat denk je dat de meeste mensen voor goede voornemens hebben?
“Stoppen met roken, gewicht verliezen, bladiebla!”

Wat is jouw algemene mening ten opzichte van goede voornemens?
“Het is een voornemen. Logischerwijs zouden die opgevolgd moeten worden door de daad. Ik heb het idee dat het juist daar vaak mis gaat.”

Zijn er dingen die je dit jaar hebt gedaan waar je spijt van hebt?
“Waar ik vooral spijt van heb, is dat we niet eerder met onze nieuwe demo zijn begonnen.”

Wat verwacht je van 2010 voor jezelf, voor Nederland en voor de wereld?
“Het zal wel weer een economisch kutjaar worden. Verder verwacht ik een matige zomer, een ellenlange herfst en een knallend uiteinde. En voor de rest van de wereld: proost!”

Wat zijn je goede voornemens voor 2010?
“Hetzelfde als elk jaar: genieten, leven en misschien zou ik wat meer moeten slapen…”