Goede Voornemens: Maurice Bolier

“Niet dronken en naakt door Dronten”

Door Yorgos Mayenburg ,

Het is december – de feestmaand bij uitstek. Maar ook een maand om afscheid te nemen van de aflopende zaak die 2009. Wat zal volgend jaar anders gaan? Welke goede voornemens klinken er door de wandelgangen? Uiteraard voelt 3voor12/Flevoland de regionale scene aan de tand. Lees hier welke voornemens Maurice Bolier heeft.

“Niet dronken en naakt door Dronten”

Maurice Bolier (1989) is verwekt in Enkhuizen. In diezelfde plaats penetreerde het licht voor het eerst zijn hoornvlies. Voor drie jaar deed hij de MBO-opleiding Audio Engineer, maar hij is gesjeesd. Zijn weg naar het HBO ligt op de HAVO, dus daar is Maurice momenteel te vinden.

Toch is Maurice bekender als zanger/gitarist van de pretpunkrockformatie Vine Yard. In zijn vrije tijd checkt hij bands, schrijft hij nummers en hangt hij met zijn “bandsletjes”. Tevens is hij hooked aan Fifa10. Fifa10? Jazeker, want “PES10 is te Japans om goed te zijn”.

Tenslotte mag vermeld worden dat Maurice Bolier op zijn tiende een “major collectie” playmobil had. En dat hij de tweede wereldoorlog simuleerde met houten geweren.


Wat denk je dat de meeste mensen voor goede voornemens hebben?
“Ik vind die mensen een grap; waarom zou je in godsnaam aan het einde van het jaar dingen gaan verzinnen die je het jaar erna toch niet gaat doen? Dat schiet niet op: als je iets gedaan wil hebben of überhaupt jezelf verwachtingen op wil leggen, wees dan anders en doe het eind januari!”

Wat is jouw algemene mening ten opzichte van goede voornemens?
“Mijn mening kun je uit de vorige vraag wel opmaken, denk ik.”
 
Zijn er dingen die je dit jaar hebt gedaan waar je spijt van hebt?
“Timmy en ik waren zo gek om een verschrikkelijke dwaas van een drummer toe te laten in de band. Nee, dat is een geintje. We zijn heel blij met Fedde. Misschien zou ik twee biertjes minder moeten drinken op de meerpaaldagen: that hangover was killing me for weeks.”
 
Wat verwacht je van 2010 voor jezelf, voor Nederland en voor de wereld?
“Voor mezelf verwacht ik dat we weer hard aan de bak gaan met de band en ik hoop dat het harde werken z’n vruchten afwerpt. Voor Nederland verwacht ik dat we helaas de kwartfinale van het WK verliezen door eigen goal van Joris Matthijsen. En wat betreft de wereld verwacht ik dat een geniale Slowaakse wetenschapper de anti-katerpil uitvindt. Eindelijk zorgeloos drinken!”
 
Wat zijn je goede voornemens voor 2010?
“Toch mijn school maar eens afmaken. Hopelijk wordt 2010 het eerste jaar dat ik niet dronken en naakt door Dronten ren! Oh ja, en natuurlijk neem ik me voor dat we (VINE-YARD) een ziekelijk jaar vol met coole gigs tegemoet gaan. En dat we een awesome EP aan het opnemen zijn terwijl dit online komt!”