Goede Voornemens: Dimitri Willemsen Goede Voornemens: Dimitri Willemsen

“Uiteindelijk schuilt in goede voornemens een goede bedoeling”

, Door Yorgos Mayenburg

Goede Voornemens: Dimitri Willemsen

“Uiteindelijk schuilt in goede voornemens een goede bedoeling”

Door Yorgos Mayenburg ,

Het is december – de feestmaand bij uitstek. Maar ook een maand om afscheid te nemen van de aflopende zaak die 2009. Wat zal volgend jaar anders gaan? Welke goede voornemens klinken er door de wandelgangen? Uiteraard voelt 3voor12/Flevoland de regionale scene aan de tand. Lees hier welke voornemens Dimitri Willemsen heeft.

“Uiteindelijk schuilt in goede voornemens een goede bedoeling”

Dimitri Willemsen (1974) is vooral een bekende van poppodium De Underground in Lelystad. Hoewel hij een jazz-programma presenteert op Radio Lelystad (Dimers Jazz Dimensie), is hij bekender als de huis-deejay van De Underground. Verder coördineert hij Basic Base in Lelystad en organiseert hij allerhande feesten.

Hoewel Dimitri de hotelschool en HBO Internet Consultancy heeft gedaan, is muziek de grote liefde van zijn leven. Alleen daarvoor gaat hij tot het uiterste. Zijn jeugd vat hij zelf vooral samen als de periode waarin hij waarschijnlijk niet zo zijn best deed als hij had moeten doen. Hij knipoogt daarbij vooral naar school.

Wat denk je dat de meeste mensen voor goede voornemens hebben?
“Dat zal wel weer meer van het zelfde worden: stoppen met roken, afvallen, je kent het wel. Alles wat mensen het vrijbriefje geeft om de laatste dagen van het jaar nog even flink te zondigen .”

Wat is jouw algemene mening ten opzichte van goede voornemens?
“Hoe je het ook went of keert; uiteindelijk schuilt in goede voornemens een goede bedoeling. Als men dat zich ook daadwerkelijk ter harte neemt en de wereld daarmee echt beter maakt, vind ik het een geweldig iets! Verbeter de wereld en begin bij jezelf.”

Zijn er dingen die je dit jaar hebt gedaan waar je spijt van hebt?
“Ik heb mezelf aangeleerd om nergens spijt van te hebben. Je hebt iets ter goeder trouw gedaan en als het dan toch verkeerd uitpakt, wees dan mens genoeg om er lering uit te halen en het niet een tweede keer te laten gebeuren. Dus echt geen spijt.”

Wat verwacht je van 2010 voor jezelf, voor Nederland en voor de wereld?
“Ik verwacht een nog moeilijker jaar dan 2009, met alles wat er nu speelt – politiek, religie, crisis, ik kan wel doorgaan zo – moeten we verschrikkelijk voorzichtig zijn. Laten we elkaar vooral het licht in de ogen gunnen en proberen om er daadwerkelijk samen uit te komen en echt de wereld een beetje beter te maken.”

Wat zijn je goede voornemens voor 2010?
“Eigenlijk het zelfde als elk jaar: een beter mens worden. Acht jaar geleden ben ik al gestopt met roken dus die heb ik vast doorgestreept.”

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Flevoland