Goede voornemens: Daniëlle Petter

“Uiteraard moest er altijd gekust worden”

Door Yorgos Mayenburg ,

Het is december – de feestmaand bij uitstek. Maar ook een maand om afscheid te nemen van de aflopende zaak die 2009. Wat zal volgend jaar anders gaan? Welke goede voornemens klinken er door de wandelgangen? Uiteraard voelt 3voor12/Flevoland de regionale scene aan de tand. Lees hier welke voornemens Daniëlle Petter heeft.

“Uiteraard moest er altijd gekust worden”

Daniëlle Petter is in 1981 geboren te Delft, daar woonde ze tot haar vijfde. Eenmaal in Almere kwam ze terecht op de HAVO maar maakte dat niet af. Ze stroomde in op het MBO (SPW) en deed daarna HBO Communicatie. Uiteindelijk heeft ze Theaterwetenschap aan de Universiteit van Amsterdam gestudeerd. Zelf vat ze samen: “Ik heb nogal een studieloopbaan achter de rug.”
Inmiddels werkt Daniëlle al een tijdje bij Omroep Flevoland, maar in de regionale muziekscene verwierf ze vooral bekendheid toen ze Jorrit Dijkstra opvolgde als hoofdredacteur van 3voor12/Flevoland. Bijna twee jaar heeft ze dat met overgave gedaan, maar eind 2009 vond ze het tijd voor “een frisse blik aan het roer”.

Toen Daniëlle tien was, woonde ze in Wijk bij Duurstede, zat op ballet en speelde Doen, durven of de waarheid: “Uiteraard moest er altijd gekust worden”. Op haar twintigste zei ze de Pabo gedag en dacht: “Dit is mijn kans”. Daarop begon een reis door Australie, New Zeeland, Signapore en Thailand.


Wat denk je dat de meeste mensen voor goede voornemens hebben?
“Stoppen met roken, minder eten en meer sporten. Standaardzaken die bijna niemand echt volhoudt.”

Wat is jouw algemene mening ten opzichte van goede voornemens?
“Voornemens zijn altijd goede voornemens. Hoewel het mooi zou zijn als iemand gewoon eens eerlijk slechte voornemens opnoemt: meer drinken en zo vaak mogelijk onder sporten uitkomen, ha ha! Nee, ik denk dat iedereen zich dingen voorneemt. Je streeft toch naar een klein beetje meer, beter of verandering. Niet eens drastisch hoor, maar je opleiding afmaken, je werk goed doen, de verjaardag van je moeder niet vergeten: allemaal redenen om je bed uit te komen. Zonder voornemens sta je stil en ik denk dat je daar snel depressief van raakt. Maar jaarwisselingvoornemens zijn eigenlijk een excuus om dingen te doen of laten die moeten gebeuren, maar waar je geen zin in hebt. Als je echt iets wil bereiken, waarom dan wachten op 1 januari? Doe het gewoon.”

Zijn er dingen die je dit jaar hebt gedaan waar je spijt van hebt?
“Ik geloof niet dat ik dingen heb gedaan waar ik spijt van heb. Er zijn wel wat zaken die ik misschien anders had kunnen aanpakken. Maar als ik terugkijk op 2009 springt er niets uit. Volgens mij ging het best prima dit jaar.”

Wat verwacht je van 2010 voor jezelf, voor Nederland en voor de wereld?
“Ik verwacht dat we met 3voor12/Flevoland nog meer regionale bands een podium kunnen bieden, via de website of op een echt podium. Verder hoop ik dat we nog meer mensen interesseren voor de scène met de clubavonden, Vers en de artikelen op de site. Vooral op de site gaan nieuwe dingen komen door een nieuwe hoofdredacteur. Daar hoop ik natuurlijk ook mijn eigen bescheiden bijdrage aan te kunnen leveren.
En voor de rest? Niets dan ellende natuurlijk. De economische crisis moddert verder en in maart zijn de gemeenteraadsverkiezingen met de PVV in Almere. Deze partij zal wel veel zetels krijgen, maar heeft als standpunt dat er geen geld meer besteed moet worden aan 'luxe' zaken in Almere. Bepaalde festivals of een filmhuis zullen sneuvelen. Voor Almere verwacht ik financiële en  culturele armoede in 2010.”

Wat zijn je goede voornemens voor 2010?
“Ja die heb ik dus niet. Ik probeer mijn voornemens niet uit te stellen tot 1 januari. Zoals dat meisje in de energiereclame tegen Frans Bauer zegt: gewoon doen. Of is dat heel erg flauw?”