Almere strijdt samen met W.I.N.N.E. voor hiphop, echte hiphop

"Almere komt harder dan duizend man!"

Tekst: Milou van Kranen en Leon Olmo van Kranen, Foto's: Stacy Brunst ,

Winne was afgelopen vrijdag te zien, te horen en te voelen in de Meester. Ondanks de titel van z’n succesvolle hiphopalbum werd er gestreden. En de strijd is meer dan gewonnen.

"Almere komt harder dan duizend man!"

Na een paar zeer dope uurtjes met de harde beats van de Drumpatroon DJ’s en DJ TLM begon men zich toch echt wel af te vragen waar de hoofdact van de avond bleef. Via Twitter liett Winne het publiek weten dat hij nog in de kappersstoel zat, dus wachtte Almere geduldig af.
Het wachten werd beloond.

Winston a.k.a. Winne kwam vol energie, en klaar voor een pompende avond, het podium op. Hoewel de zaal marginaal gevuld was, barstte het aanwezige publiek los. Het was dope in de Meester. Een zekere hoeveelheid hiphopliefhebbers schitterde in afwezigheid, maar dat deerde niemand. Meer ruimte om te springen en met shit te gooien.

In tegenstelling tot zijn debuutalbum "Winne zonder strijd", leverde de Rotterdammer een ware hiphopstrijd on stage. DJ skills en vette backups van o.a. Feis maakte de avond hard. Een uur lang kwamen de hardste tracks van zijn CD langs. En bij iedere track werd veel van het publiek gevraagd. Liefde, applaus en handen werden veelvuldig gevraagd en uiteraard gegeven. Want Winne vraagt veel, maar hij geeft ook veel. Soso lobi (heel veel liefde, red-) voor het Almeerse publiek.

"Wee iiie, Dubbel eN........"
"Eeeeeeeeeee!" Schreeuwde het publiek. Winne heeft zeker de skills om zijn crowd te pleasen. Want alles wat hij vraagt van zijn publiek, dat geeft hij 10x terug. Almere kreeg waar voor haar geld. En alsof dat niet genoeg was, deelde de mannen van Winne  massaal flessen water uit. Complete dozen met flesjes gingen het publiek in. Iets wat in een warme, dampende Meester gretig gebruikt wordt om de tent tot een watergevecht doen uitbarsten. Iets waar de dames en de mannen met de overpriced Ed Hardy shirts minder blij mee waren, maar je zag Winne shinen. Content met het resultaat en de feedback van zijn publiek.

"Almere komt harder dan 1000 man!" Riep Winne toen het publiek massaal de handen in de lucht gooide. "Geef acht voor de generaal!" en de handen werden langs de petjes geplaatst voordat iedereen tyfushard begon te springen.

Hoewel het publiek aardig dronken was, gezien het optreden van Winne pas om 01:00 begon, was de sfeer meesterlijk. Biertjes gingen rond -en over iedereen heen. Pits werden gebouwd en lyrics werden geschreeuwd. Kortom: Phat Beats was een zeer geslaagde avond en er zullen een boel mensen zijn die nu al niet kunnen wachten op de volgende editie.