15x15 met Paul Dame

"Ik ben ook wel tevreden met de status Rockgod. "

Van de redactie ,

Wie The Freaking Hotdox ooit heeft zien optreden weet het: Paul "Duck" Dame zet de tent op zijn kop. Als vreemde eend in de Almeerse muziekscene trekt hij al jaren bekijks. Maar wat schuilt er achter het fineer van drank, drugs en rock 'n roll? Iets waar we met 15x15 achter proberen te komen.

"Ik ben ook wel tevreden met de status Rockgod. "

Wie The Freaking Hotdox ooit heeft zien optreden weet het: Paul "Duck" Dame zet de tent op zijn kop. Als vreemde eend in de Almeerse muziekscene trekt hij al jaren bekijks. Maar wat schuilt er achter het fineer van drank, drugs en rock 'n roll? Iets waar we met 15x15 achter proberen te komen.


1. Welke naam staat er in je paspoort en wat zijn je bijnamen?

De naam in mijn pasport is Paul Dame. Maar de naam die ik meer gebruik is Paul Duck of Duck. Die naam is ontstaan toen ik bezig was met m'n snorkelbrevet en omdat ik shoenmaat 47,5 heb had ik de grootste flippers, wat er een beetje eend-achtig uitzag.
  
2. Wat bestel je op een terras?
Bier! Martini, of Whico (Whisky Cola).
 
3. Kom jij op het strand tot je recht als muzikant (bij een kampvuur)? 
Ik kom op het strand totaal niet tot mijn recht als muzikant. De andere Hotdox kunnen zich wel prima uitleven in een akkoustische set in een cirkeltje rond een vikkie.
  
4. Hoe kom je aan je geld en waar geef je dat weer aan uit?
Ik verdien m'n geld als Grafisch vormgever en geef het uit aan huur, verzekeringen, benzine, eten en bier.

5. Welk nummer wordt er sowieso op je begrafenis gedraaid?
Ik word niet begraven maar gecremeerd en op die trieste dag zullen de warme klanken van the Bloodhoundgang uit de speakers knallen met Fire water burn. En Steve Vai met Firegarden.
 
6. Ben je nu wat je vroeger wilde worden?
Ik wilde vroeger striptekenaar worden en heb de hoop dat ik dat nog steeds kan gaan worden. Maar ben ook wel tevreden met de status Rockgod. 
 
7. Welk boek neem je mee op reis?
Ik heb m'n laatste vakantie het boek Stenders Leesvermaak meegenomen, een autobiografie van Rob Stenders. Echt het slechtst geschreven boek ooit, maar wel een verdomd leuk verhaal. En wat ik ook meehad was Hells Angels van Hunter S. Tompson (De schrijver van Fear & Loathing in Las Vegas).
 
8. Welke acteur mag jou spelen in jouw biografische film?
Misschien moet ik mezelf maar spelen net als Howard Stern dat deed. 

9. Wat voor badkleding draag je?
Van die veel te grote zwembroeken. Ik heb er een stuk of 8 omdat ik met elke vakantie een nieuwe koop omdat ik het altijd vergeet een zwembroek in te pakken.
 
10. Geloof je in God? 
Ik geloof wel in iets! Ik weet niet wat het is maar het is gewoon iets, weetjewel er is meer tussen hemel en aarde, maar wat? Iets! Een gevoel ofzo. 

11. Wat is fenomenologie eigenlijk?
Volgens mij heeft dat iets met Filosofie-achtige shit te maken. 

12. Wat wil je worden als je later groot bent?
Ik hoop vet gelukkig te blijven en m'n geld kunnen verdienen met creatieve projecten.
 
13. Welke muziek zit er momenteel in je cd-speler/mp3-speler?
Ik heb in m'n autoradio een mix-cd zitten met Curtis Mayfield, Metallica, Animal Collection, Aphex Twin, AC/DC en vele andere.

14. Wat voor auto wil je rijden?
Een Porsche 944 2.5 Coupé, een echte porsche-rijder vervloekt deze auto, maar ik vind 'm vet.
 
15. Waar was het publiek het leukst?
In de Bitterzoet in Amsterdam. Meestal staan we voor langharige, getatoeerde en naar bier ruikende metalheads. En daar stonden we voor hele  hippe mensen, die het voor elkaar kregen om een dansje op onze muziek te maken, zo vet vonden ze het.