15x15 met Kimberly van der Velden

"I prefer the skinny dipping! "

Van de redactie ,

Kimberley van der Velden is de toetsenist van Daily Bread - je weet wel, dat Flevoland-Friese bandje dat enorm aan de weg timmert. Een platencontract bij Excelsior, een eerste album in de maak, een mini-optreden in de Wereld draait door. Kortom, het gaat goed met deze band. Maar wie is Kimberley eigenlijk? Een klein kijkje in de keuken met een 15x15.

"I prefer the skinny dipping! "

Kimberley van der Velden is de toetsenist van Daily Bread - je weet wel, dat Flevoland-Friese bandje dat enorm aan de weg timmert. Een platencontract bij Excelsior, een eerste album in de maak, een mini-optreden in de Wereld draait door. Kortom, het gaat goed met deze band. Maar wie is Kimberley eigenlijk? Een klein kijkje in de keuken met een 15x15.

1. Welke naam staat er in je paspoort en wat zijn je bijnamen?

Kimberly van der Velden. Ik word al vanaf mijn geboorte door mijn moeder Freule genoemd, en dat is een beetje overgenomen door vrienden. Voor de rest wordt mijn naam door de mensen die ik aardig vind afgekort naar Kim.

2. Wat bestel je op een terras?
Water, koffie black of whiskey. Met ijs.

3. Kom jij op het strand tot je recht als muzikant (bij een kampvuur)?
Niet met een instrument, ik speel philicorda (een orgel uit de jaren '60) en dat is een beetje lastig meeslepen naar een kampvuur. Waarschijnlijk zou ik liedjes mee blèren.

4. Hoe kom je aan je geld en waar geef je dat weer aan uit?
We verdienen met Daily Bread (de band waarin ik speel) genoeg om elke maand onszelf uit te betalen. Het gaat meestal weer op aan eten, tweedehandskleding en sigaretten.

5. Welk nummer wordt er sowieso op je begrafenis gedraaid?
Mogen het er ook meerdere zijn? Joy Division met She's Lost Control, Happy Hippie Birthday van SoKo en Deerhunter met Heatherwood.

6. Ben je nu wat je vroeger wilde worden?
Zo ongeveer, ik droomde vroeger niet van een muzikantenbestaan, maar wel van iets in de muziek, met vooral betrekking op het management. Die droom is nu wel vervangen door een bestaan met de band.

7. Welk boek neem je mee op reis?
Figuranten van Arnon Grunberg en Catcher in the Rye van J.D. Salinger
 
8. Welke acteur mag jou spelen in jouw biografische film?
Audrey Tautou. Niet dat ze op mij lijkt, in de verste verte niet. Maar ze vertolkt rollen heel mooi en op haar eigen manier. En het is een prachtige vrouw. Maar dan wil ik wel dat Jean-Pierre Jeunet mijn biografische film maakt, hij is geniaal. Jullie kennen vast wel Le Fabuleux Destin d'Amélie Poulain of Un long dimanche de Fiançailles van hem. Zo niet? Kijken!

9. Wat voor badkleding draag je?
I prefer the skinny dipping!
 
10. Geloof je in God?
Nee, al ben ik wel christelijk opgevoed. Rond mijn twaalfde mocht ik kiezen of ik mee ging naar de kerk of niet. Ik heb toen veel opgezocht en gelezen en kwam tot de conclusie dat geloven in iets wat niet waarneembaar niet mogelijk is voor mij. Ik geloof in mezelf en pas mijn levensovertuiging aan mezelf aan.

11. Hoe is Socrates eigenlijk gestorven?
Ha, die weet ik! Ik heb een jaar gymnasium gedaan en volgens mij is Socrates gestorven door het drinken van gif. Klopt dat? (ja, helemaal goed! -red)
 
12. Wat wil je worden als je later groot bent?
Heel groot word ik niet met mijn 1.60, maar ik wil de wereld hebben gezien met de band, fantastische platen hebben gemaakt en gelukkig zijn.
 
13. Welke muziek zit er momenteel in je cd-speler/mp3-speler?
Ik heb geen cd- of mp3 speler, wel een platenspeler maar die is stuk. Maar, op dit moment draait iTunes Lotus Plaza, een solo-project van de gitarist van Deerhunter. Heerlijke psychedelische ambient/shoegaze dreampop.
 
14. Wat voor auto wil je rijden?
Daihatsu Hijet! Extreem minibusje, maar oh zo leuk. Of een Trabant oldtimer, ook mooi.

15. Waar was het publiek het leukst?
Rotown in Rotterdam. Toen we het podium op kwamen lopen om te beginnen, begon het publiek eerst drie minuten te gillen. Wij grapten nog: "Volgens mij hoeven we niks meer te doen, want ze vinden ons nu al leuk genoeg." Daarop begonnen ze nog harder te gillen.