“Mag ik iets meer licht?” “Mag ik iets meer licht?”

Try-out Johan in De Klos

, Tekst: Rodion Jense; Fotografie: Marcella Doppenberg

“Mag ik iets meer licht?”

Try-out Johan in De Klos

Tekst: Rodion Jense; Fotografie: Marcella Doppenberg ,

Het vierde studioalbum ‘4’ van Johan verschijnt op 4 mei. Voorafgaand aan de nieuwe tour was er een try-out in De Klos. Een mooie kans om de nieuwe nummers alvast live te zien.

Try-out Johan in De Klos

Mag ik iets meer licht?” grapt Jacco de Greeuw, terwijl de warme lampen van de podiumverlichting recht in zijn gezicht schijnen. Het zweet gutst van zijn voorhoofd. In vergelijking met een comfortabel theater zijn de omstandigheden in een kleine popzaal soms wat spartaans. Dat is dus weer even wennen, want de band had namelijk net een korte akoestische theatertour achter de rug en dit optreden in de Klos is één van de try-outs voor een nieuwe tour.

Het vierde studioalbum ‘4’ van Johan verschijnt op 4 mei en deze try-out is een mooie kans om voor het eerst alle nieuwe nummers live te zien. Dat veel muziekliefhebbers deze kans met beide handen aangrijpen is duidelijk te merken aan de opkomst. De Klos is goed gevuld met liefhebbers van de beatleske gitaarpop van Johan.

Op de nieuwe cd staan niet alleen nummers van zanger Jacco de Greeuw. Ook gitarist Maarten Kooijman en bassist Diets Dijkstra hebben enkele van de nummers geschreven. Bovendien nemen zij de vocalen van de door hen zelf geschreven liedjes voor hun rekening. Op het podium blijkt dit goed uit te pakken, want levendigheid van het live optreden wordt vergroot door de rolwisselingen van de verschillende bandleden.

Het voorprogramma werd verzorgd door Theux. Een band die niet alleen qua geluid goed past bij Johan, ook de afwezigheid van beweging op het podium komt overeen met wat er te zien (of eigenlijk niet te zien) was bij Johan. In combinatie met de vrij monotone zang was het lastig om de aandacht erbij te houden. Gelukkig maakte het bijzonder mooie en opzwepende gitaarspel veel goed.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Flevoland