Lokale helden avondje vrij Lokale helden avondje vrij

FlavouRed en The Wrong Jeremies in Almere

, Tekst: Chedi Ben Mansour en Inge Beurts; foto’s: Ferdi Boudier

Lokale helden avondje vrij

FlavouRed en The Wrong Jeremies in Almere

Tekst: Chedi Ben Mansour en Inge Beurts; foto’s: Ferdi Boudier ,

Afgelopen zaterdag was het weer tijd voor Support Your Local Heroes in de Meester. De funkband FlavouRed stond in het hoofdprogramma. Het voorprogramma werd ingevuld door de rockband The Wrong Jeremies, die we natuurlijk kennen van Snoerloos.

FlavouRed en The Wrong Jeremies in Almere

Afgelopen zaterdag was het weer tijd voor Support Your Local Heroes in de Meester. De funkband FlavouRed stond in het hoofdprogramma. Het voorprogramma werd ingevuld door de rockband The Wrong Jeremies, die we natuurlijk kennen van Snoerloos.

De lokale helden hadden een avondje vrij. In plaats hiervan kregen wij twee Amsterdamse bands, die beiden hun streepjes wel verdiend hebben. Zowel The Wrong Jeremies als FlavouRed hebben hun kunstjes vertoond in bekende popzalen, zoals Paradiso, Melkweg en Bitterzoet.

Om acht uur opende de zaal, maar van een tusnami van bezoekers was helaas geen sprake. Integendeel zelfs. Een uur na opening begon de eerste band voor een lege zaal.
“Wij zijn The Wrong Jeremies,” fluisterde de zanger met een zekere mate van onzekerheid. De (maximaal tien) toeschouwers bleven sceptisch om zich heen kijken. Toch weerhield dit The Wrong Jeremies er niet van om meteen een feestje te bouwen. Er werd - tot genoegen van het 'publiek' - gespeeld alsof ze in een uitverkochte Amsterdam Arena stonden. Tussen hun eigen nummers door gaven ze nog een liedje van Justin Timberlake cadeau.
'Ons beste nummer', grapte de zanger.

Experimenterend met megafoon en koebel was het optreden alles behalve saai. Inmiddels bestond het publiek nog maar uit een handjevol toeschouwers. Waar was die andere helft toch heen? Konden de funklovin' FlavouRed-fans de harde rock niet zo waarderen? Of sloegen ze op de vlucht voor de drummers ontblote bovenlichaam?
De heren zijn op het laatste moment te hulp geschoten, nadat het oorspronkelijke voorprogramma heeft moeten afzeggen. Misschien dat dit een oorzaak was voor de bedroevende opkomst? Erg jammer, want de show stond als een huis.

Toen FlavouRed het podium beklom, vertienvoudigde het aantal bezoekers in een handomdraai. Fans vermoedelijk, tenzij er een andere goede reden is om in koor 'Hannie Hannie! te brullen. Deze aandacht werd door Hannie dan ook dubbel zo hard beantwoord met hoge, maar vooral luide noten.
De meningen over die tonen waren nogal verdeeld. Uit de ene hoek kwamen er uiterst positieve reacties naar voren, terwijl ze door de andere hoek spottend werd 'nagekrijst'.

Het funkgehalte daalde even toen er een heus piratenlied werd uitgevoerd. De hoofdjes die synchroon van links naar rechts zwaaiden, deden vermoeden dat het publiek het allemaal wel best vond. De vrolijke feestneuzen waren duidelijk niet gekomen om het schaarse funkaanbod van Almere te koesteren. Gelukkig deed dat niets af aan de gezelligheid.
Ook 'Nablijven' - de wekelijkse afterparty - bleek een groot succes. Een wonder, als we terugblikken op de eerste helft van de avond.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Flevoland