Allereerste Basic Base met NOISIA in Almere Allereerste Basic Base met NOISIA in Almere

Zweten, drinken en dansen op zoveel mogelijk gebroken slagen per minuut

, Door Wesley de Groot

Allereerste Basic Base met NOISIA in Almere

Zweten, drinken en dansen op zoveel mogelijk gebroken slagen per minuut

Door Wesley de Groot ,

In Flevoland en omgeving staat het ‘merk’ Basic Base garant voor een avond vol keiharde breaks en baselines. Tijdens deze avonden voeren muzieksoorten als: drum & bass, dubstep, breakcore, jungle etc. de boventoon en scheidt zij zich af van alle andere clubs met hun ‘uitgemolken hardstyle en clubsofte deuntjes’ en gaan zij verder waar de meesten stoppen.

Zweten, drinken en dansen op zoveel mogelijk gebroken slagen per minuut

In Flevoland en omgeving staat het ‘merk’ Basic Base garant voor een avond vol keiharde breaks en baselines. Avonden waarop drum-‘n-bass, dubstep, breakcore, jungle en veel meer boventoon voeren. Basic Base scheidt zich af van alle andere clubs met hun ‘uitgemolken hardstyle en clubsofte deuntjes’ en gaan verder waar de meesten stoppen. Het project is opgericht door en voor jongeren en zal naast het Popfront Zwolle en poppodium The Underground in Lelystad ook samenwerken met het popodium de Meester in Almere.

Met de allereerste editie van Basic Base, de supportacts waren Bisnezz, Ben L en Fre4knc en de hoofdact was NOISIA, liep het in eerste instantie bij de Meester niet storm. De deuren waren om 21:00 uur nog dicht en een handjevol mensen dat stond te wachten begon zich af te vragen waarom het nog zo rustig was op de stoep voor het poppodium.
“Zou het later beginnen? Op de poster staat dat de deuren om 21:00 uur open gaan!”
Het bleek een ‘slow-start’ te zijn.
“Het loopt altijd een beetje uit bij ons” stelde een medewerker van de Meester.

Twintig minuten later en twee sigaretten verder gingen de deuren alsnog open. De breakbeats die ongeduldig door het plafond van de garderobe bonkten, bevolen je om je jas snel uit te trekken en naar boven te gaan. DJ Bissnezz, uit Lelystad, was de ruimte alvast aan het vullen met de snoeiharde platen welke je op zo’n avond mag verwachten en liet duidelijk merken dat het niet aan de muziek zal liggen en hiermee was Basic Base officieel begonnen.

NOISIA (Het woord VISION, de naam van hun platenlabel, 180 graden gedraaid) is ontstaan in 1998 en is sindsdien een grote naam binnen de nationale Drum & Bass scene. En zij zijn momenteel hard aan het werk om dit jaar hun eigen eerste album in de schappen te zien liggen, waar ook een CD release tour aan geplakt zal gaan worden. Onlangs hebben zij een remix uitgebracht van The Prodigy’s The Omen die ook op de plaat van de Engelse dance-act met punkattitude wordt uitgebracht. Dus ook internationaal wordt er behoorlijk aan de weg getimmerd.

Onder een dochterlabel ‘DIVISION’ produceerden zij in 2007 het album Colour of me’ van de Zuid Afrikaanse Tasha Baxter en wonnen hiermee twee Afrikaanse music awards. Eén voor beste nieuwkomer en één voor beste popplaat. NOISIA zit niet op muzikale windeieren te broeden en hiermee bewijzen de drie heren dat zij zich behoorlijk breed oriënteren.

Naarmate het later werd kwamen er steeds meer mensen bij en werd de dansvloer gevuld met op en neer springende lichamen die er elk een eigen interpretatie van de muziek op na hielden. De meest creatieve bewegingen werden gegenereerd om de supersnelle ritmes bij te kunnen houden en het draaide afgelopen vrijdagavond in de Meester vooral om uit je dak te gaan op de sinistere sound van NOISIA.

 Basic base is een geslaagde aanwinst voor de Almeerse muziekliefhebbers die het ravegevoel van de 90’s willen herbeleven op de sound van nu. Zweten, drinken en dansen op zoveel mogelijk gebroken slagen per minuut.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Flevoland