Reuring moest er komen Reuring moest er komen

Er kwam een duveltje uit een doosje

, Tekst: Rodion Jense Foto's: Marcella Doppenberg

Reuring moest er komen

Er kwam een duveltje uit een doosje

Tekst: Rodion Jense Foto's: Marcella Doppenberg ,

De actie 'Reuring op 't plein' is een initiatief van PerspectieF in samenwerking met een aantal
jongeren uit Dronten. De naam van de actie is een verwijzing naar een discussie in de Drontense gemeenteraad eerder dit jaar. De raad vond dat er meer reuring moest komen op het Redeplein. En reuring was er ...

Er kwam een duveltje uit een doosje

Jongeren in Dronten wilden meer activiteiten op het Redeplein. Er wordt nu te weinig georganiseerd en daarom heeft een groep jongeren wat reuring veroorzaakt met optredens van lokale bandjes op het Redeplein.

Eerst bleef het nog wat stil, maar na een lange soundcheck en een wat rommelige opening, was er toch echt reuring op het plein. Voor deze actie waren allerlei artiesten bij elkaar gesprokkeld. Het publiek dat de moeite nam om wat langer te blijven staan kreeg dan ook allerlei muziekstijlen voor zijn kiezen. Er kon genoten worden van het mierzoete singer-songwriter genre a la Stevie Ann, maar ook van pittige Soul en hartige Punk.

Vooral SoldOut en Vine Yard zorgden voor een energiek optreden waarbij veel geluid werd voortgebracht. En dat was nodig ook, want aan de andere kant van het plein werd de opening verricht van 'het festival van het leren”.
Hierbij was een openingsact met brandende fakkels en een vuurspuwer waarbij de burgemeester van Dronten op magische wijze tevoorschijn werd getoverd.

Nadat de burgemeester als een duveltje uit het doosje was gekomen, vroegen wij hem wat hij van de optredens vond. Hij antwoordde met “Dit is Reuring”. Wat hem betreft is er ruimte voor dit soort initiatieven, maar “er moet wel een programma komen waarbij de activiteiten op elkaar afgestemd worden”.

Hopelijk komt er meer reuring. Het mag best iedere week feest zijn in Dronten.

advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Flevoland