Gemoedelijke eerste editie Plaats Delict Open Air Gemoedelijke eerste editie Plaats Delict Open Air

Alles verliep (te) rustig

, Tekst & Foto's: Wesley de Groot

Gemoedelijke eerste editie Plaats Delict Open Air

Alles verliep (te) rustig

Tekst & Foto's: Wesley de Groot ,

Op het manifestatieveld in Almere Haven werd afgelopen zaterdag de allereerste editie van Plaats Delict Open Air gehouden. Beeldend kunstenaars Eric Fakkeldij en Ruben Lenoble van de BG-22-24 hebben kosten nog moeite gespaard om hier een topdag van te maken. Of zal het festival toch last krijgen van de twee concurrenten Music & Beer en Cultuurnacht Almere 2008?

Alles verliep (te) rustig

Op het manifestatieveld in Almere Haven werd afgelopen zaterdag de allereerste editie van Plaats Delict Open Air gehouden. Beeldend kunstenaars Eric Fakkeldij en Ruben Lenoble van de BG-22-24 hebben kosten nog moeite gespaard om hier een topdag van te maken. Zo kon gedurende de middag iedereen zich uitleven op een graffitimuur onder professionele begeleiding van graffitiartiesten en meedoen aan een T-shirtontwerpwedstrijd waarbij de winnaar zijn eigen ontwerp geprint kreeg in een oplage van vijf shirts. Verder werden er BMX-demo’s gegeven op een eigengebouwde ramp (half-pipe) en konden de kinderen zich laten schminken.

Natuurlijk ging dit allemaal gepaard met een hoop livemuziek van verschillende artiesten, variërend van singer-songwriter tot hiphop, rock en meer. Op de podia (‘crime’ en ‘scene’) stonden onder andere: The Freaks, Raymzter, Snake in the mailbox, DRT, Robotix, Supermannen, Poast, De softies, DJ Bigfingers en Bassi. Voor muziekliefhebbers dus zeker een feest dat je niet mocht missen.

The Freaks waren het hoogtepuntje van de avond. Met hun absurdistische uitstraling en dito muziek wisten zij er met het handjevol publiek een echt feestje van te maken. De feest- annex rockband (of feest-slash-rockband) laat zich inspireren door The Electric Six (van de nummers Gay bar en High voltage), The village people. Elvis vinden ze ‘fake’. Een act die op dit festival thuishoorde.

Raymzter viel juist behoorlijk tegen. Het leek wel alsof hij er die avond niet zo veel zin in had. Zijn houding (‘ik doe maar effe mijn ding’) kon weinig van de aanwezigen bekoren. De boodschap kwam hierdoor niet echt over. De die-hard aanhang van de rapper deden natuurlijk wel mee. Later, tijdens zijn optreden op de Cultuurnacht, was het ook niet al te best. Zonde, Raymzter heeft enorm veel talent. Misschien heeft hij er de kracht niet meer voor?

Ondanks het brede aanbod en het heerlijke weer bleef het bezoekersaantal op een kleine driehonderd man steken. En waren het vooral de trouwe BG-bezoekers en -aanhangers die getuigen waren op dit plaatsdelict. Wat, om tot een echt festival te komen, veel te weinig is. De organisatoren hadden niet de intentie om een groot publiek te trekken, maar de zielen die voor extra vreugde hadden kunnen zorgen werden die avond wel degelijk gemist. Voordeel was wel: je kon nu naar hartelust voor iedereen een biertje halen, omdat je niet na elk rondje iedereen kwijt was.

Music & Beer en Cultuurnacht werd juist erg druk bezocht, beide events werden in het stadshart van Almere gehouden. Achteraf was het misschien toch niet handig om een klein festival gelijktijdig met twee grote events te lanceren. Misschien wordt er volgend jaar beter opgelet tijdens het prikken van een datum voor de volgende editie van Plaats delict Open Air.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Flevoland