Gooi die a'tjes in de lucht! Gooi die a'tjes in de lucht!

De jeugd van tegenwoordig in de Meester

, Tekst: Chedi Ben Mansour; Foto's:Mariska Sinnige & Ronald Schelling,

Gooi die a'tjes in de lucht!

De jeugd van tegenwoordig in de Meester

Tekst: Chedi Ben Mansour; Foto's:Mariska Sinnige & Ronald Schelling, ,

De jeugd van tegenwoordig trad afgelopen zaterdag voor het eerst in Almere op. De meester was dan ook helemaal afgeladen. Weliswaar met tienermeisjes en nepgangstertjes, maar het was uitverkocht. Jazeker, reden genoeg voor 3voor12/Flevoland om even te kijken watskeburt!

De jeugd van tegenwoordig in de Meester

Zaterdagavond in De Meester: het publiek heeft zich tot 23:00 vermaakt met hiphopdraaiende Drumpatroon-dj's De D & Stefanovici. Hoe drukker het werd, hoe gezelliger. Hier wat gedans, daar wat bescheiden geknik, overal wel gelach. De sfeer zat er in ieder geval goed in. Toen de jeugd van tegenwoordig eindelijk het podium betrad, kon het niet meer stuk.

“Applaus, voor de jeugd van tegenwoordig, links, rechts links, rechts schudden met die kut!” Geschreeuw, gejuich, overal handen in de lucht, de mensen in de zaal hadden het naar hun zin. “Zijn er ook sletten in Almere?” Vooral wanneer ze bekende hits als 'Watskeburt' en 'Wopwopwop' deden, zong de zaal met volle borst mee. Het geluid was helaas wat aan de doffe kant, waardoor ze niet altijd even goed te verstaan was. Toegegeven, hun indrukwekkende vocabulaire van zelfverzonnen woorden kan daar ook iets mee te maken hebben.

Met het publiek gingen de heren goed om. Vooral het thema (“Gooi die a'tjes in de lucht!”) waarbij het publiek massaal een door de vingers gevormde omgekeerde V in de lucht gooide, was erg geslaagd. Desalniettemin droop de only-in-it-for-the-money-mentaliteit er aan alle kanten vanaf: het optreden verliep op de automatische piloot, alsof ze er geen zin in hadden. Met name P. Fabergé leek er maar een beetje met de pet naar te smijten. Pijnlijk was vooral die vraag die achteraf rond galmde in het publiek: “Hoelang hebben ze gespeeld, een half uurtje?”

De avond was geslaagd omdat het publiek zich er enorm op had verheugd. Men snakte naar de jeugd van tegenwoordig en kreeg een beetje. Dat het magertjes was, leek niet heel veel uit te maken. Gaan honger en trots niet zelden samen?

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Flevoland