Opwarmen met ‘Brazilian Jazz ’n Grooves’

Winnaar Edison Jazzism Publieksprijs 2008 treedt op in Lelystad

Tekst: Rodion Jense ,

Ontsnap aan de kou en warm je op met een zwoele mix van jazz en Braziliaanse ritmes. Op zondagmiddag 30 november is de band Sensuàl te gast bij Underground Jazz in Lelystad.

Winnaar Edison Jazzism Publieksprijs 2008 treedt op in Lelystad

Met een overtuigend aantal stemmen is Sensuàl de winnaar geworden van de Edison Jazzism Publieksprijs 2008. Daarmee laten ze klinkende namen als Room Eleven, Alain Clark en Zuco 103 achter zich. Op 28 november nemen zij deze felbegeerde Edison in ontvangst. Slechts twee dagen later is Sensuàl alweer te gast bij Underground Jazz in Lelystad.

Underground Lelystad staat niet echt bekend als een plek waar jazz te horen is. Toch bewees het poppodium tijdens de vorige twee edities van Underground Jazz gemakkelijk door te kunnen gaan voor jazzclub. De eerdere edities stonden in het teken van een presentatie van de Aangenaam Jazz cd en een concert van Margriet Sjoerdsma.

Tijdens de komende editie van Underground Jazz treed de band Sensuàl op. De Nederlandse band  stond eerder op North Sea Jazz, The Hague Jazz, Festival Mundial en afgelopen zomer in een uitverkocht Bimhuis. Met Wouter Hamel deelden zij een theatertour voor Jazz Impuls. Momenteel staan zij in de theaters met hun ‘Salve Tour’. In het 5-jarig bestaan van Sensuàl heeft de band de reputatie van een energieke live-act opgebouwd.

Sensuàl brengt een zwoele mix van jazz en Braziliaanse ritmes. Dus wil je even ontsnappen aan de  kou? Kom dan op zondagmiddag 30 november naar Underground Lelystad om je op te warmen met ‘Brazilian jazz ’n grooves’.