Full Throttle blaast het dak van The Underground

De plek waar rock, punk en metal samensmelten

Tekst: Nico Glas, Foto's: Anne-Marieke Zaal ,

The Underground in Lelystad schudde afgelopen zaterdag op haar grondvesten toen daar de tweede editie van Full Throttle gehouden werd. Dit rockfeest werd georganiseerd door een aantal muzikanten uit Flevoland en dit keer waren het Vine Yard uit Lelystad/Dronten, Neighbours Nightmare uit Lelystad en Snake in the Mailbox uit Almere die het podium onveilig maakte.

De plek waar rock, punk en metal samensmelten

De avond begon met punk-trio Vineyard, een band met een hoop potentie. Alleen wordt die potentie niet ten volste benut. Het slordige werk van de drummer kon onmogelijk recht gezet worden door de andere twee bandleden, die hier en daar ook het één en ander vergaten. Toch speelde het trio een leuke set; de zanger heeft een stem waar menig punkrock zanger een moord voor zou doen. En natuurlijk ook geheel  onbelangrijk: de zaal kwam goed los. Voor het eerste bandje van de avond deden ze het dus zeker niet slecht.

Neighbours Nightmare, thrash metal maniacs, stonden als volgende geprogrammeerd. Zij kwamen op met een nummer waar niemand hoofd noch staart uit kon halen. Totale chaos was het gevolg. De oorzaak was al snel duidelijk: de band bestond wederom uit drie gitaristen. Een slechte zet, want het publiek hoorde alleen maar ruis. Verder was de set heel goed gespeeld zonder zware missers en zelfs nog met een akoestisch nummer. Met het laatste nummer hadden de heren nog een verrassing in petto: ze hadden een gastzanger uitgenodigd. Gezien de reacties uit het publiek was dat een goede zet, de sfeer zat er goed in.

Helaas was bij de laatste band van de avond, Snake in the Mailbox, de zaal al een beetje leeg aan het lopen. Zonde, want ze waren zeker wel een volle zaal waard geweest met hun lekkere catchy rock en mengelmoes van diverse stijlen die allemaal heel strak gespeeld werden. Ondanks de probleempjes met de monitoren werd de pret niet gedrukt en ging het dak van The Underground er tijdens deze editie van Full Throttle volledig af