Zwolse hiphop in Almere Zwolse hiphop in Almere

Met freaky-Rico frikadellenvet in de frituur

, Tekst en foto's: redactie 3voor12/Flevoland,

Zwolse hiphop in Almere

Met freaky-Rico frikadellenvet in de frituur

Tekst en foto's: redactie 3voor12/Flevoland, ,

Wat is een hedendaags festival zonder aanwezigheid van de Top Notch-reuzen uit Zwolle? Precies, weinig. Gelukkig is Stickie Steez aanwezig om onder een brandende zon de Hip Hop-stad Almere te representen. Sticks viert onze vrijheid binnen de dranghekken – zoals hij daar ironisch aan toevoegt.

Met freaky-Rico frikadellenvet in de frituur

De echte hiphopheads kwamen in groot getal opdraven voor Sticks, waaronder uiteraard een behoorlijke groep Opgezwolle-die-hards. De hiphopformatie heeft eerder dit jaar aangegeven er voorlopig een punt achter te zetten, omdat Delic (beatproducer van opgezwolle) wat meer van de wereld wil zien en zich heeft overgegeven aan het maken van verre reizen.

Plus:
Sticks was niet alleen en liet zich bijstaan door DJ A.R.T. en door Opgezwollebroeder Rico. Met een hoop onzinteksten, dikke one-liners en zwolse beats -zoals wij dit gewend zijn - maakten de heren het Almeers publiek los. Prettig dat het repertoire in vergelijking tot vorig jaar (toen Opgezwolle in zijn geheel kwam) anders was. Vooral de nummers van Fakkelteit, Sticks’ soloalbum, vullen het optreden. Kortom, niet alleen moddervet maar ook vernieuwend.
Uiteraard pleasen de mannen het publiek ook met de eerdere bekende nummers.
Een nog dikkere plus is dat er dubieuze opnames schijnen te zijn waarop Sticks ongegeneerd meezingt met Borsato’s Dromen zijn bedrog.

Min:
Sticks werkt dus nog veel samen met oud-opgezwolle leden en misschien maar goed ook. Hoewel Sticks ambitieus is, lukt het de rapper nog niet om het publiek zo los te krijgen als Opgezwolle doet. Ondanks dat hij vloeit als een meester, is een rapper alleen uiteindelijk gewoonweg eentonig. Een andere MC is verfrissend en misschien zelfs noodzakelijk om balans in het optreden te brengen.

Conclusie:
Zwolle is een zekerheid; altijd goed. Eventuele kritische noten gaan altijd over nuances. Gelukkig vernieuwt het repertoire zich geregeld. Mooier nog: de fans houden de vernieuwingen bij! Inmiddels hebben nummers van Eigen Wereld het slot overgenomen van de vloeistof-klassiekers.

Cijfer: 8!

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Flevoland