Nirwana 25e jaarfeest Nirwana 25e jaarfeest

Twee dagen lang feesten en genieten van muziek

, Tekst: Rodion Jense Foto's: Marcella Doppenberg

Nirwana 25e jaarfeest

Twee dagen lang feesten en genieten van muziek

Tekst: Rodion Jense Foto's: Marcella Doppenberg ,

Wil je deze maand nog het festival gevoel beleven, maar kon je geen kaarten krijgen voor Pink Pop? Of heb je gewoon geen zin om af te reizen naar Limburg? Sla dan je tentje op in Dronten. In het laatste weekend van mei viert rockbarak Nirwana weer het jaarfeest. Deze keer groots, want het gaat om het 25e jaarfeest. Geen grote internationale namen, maar wel bandjes die de moeite waard zijn.

Twee dagen lang feesten en genieten van muziek

Twee dagen lang kun je genieten van punk, hardrock, ska, nederpop en zelfs rock ’n roll. Een gevarieerd aanbod dus, maar vooral geschikt voor liefhebbers van harde en stuiterende feestmuziek. Er zijn optredens van: The Freaks & Dirty Dancers, De Hardheid, Uit De Sloot, What Is This?!, Bulldozer, Custom Made Trio en de AC/Daisies.

Dit jaar is het mogelijk om je tentje op te zetten op het grasveld voor Nirwana. Niks moeilijk doen met de Bob of je fiets niet terug kunnen vinden. Je rolt zo je tent in en weer uit. Entree voor vrijdag of zaterdag is 15 euro en voor het hele weekend is het 25 euro.

Iedereen is welkom, maar je moet wel lid zijn van J.K.C. Nirwana. Voor 5 euro ben je een jaar lid. Wil je eenmalig naar binnen, dan betaal je 1 euro. Zitten er verder nog verplichtingen vast aan dit lidmaatschap? “Nee” zegt Vivian van Nirwana. “Aan een gewoon lidmaatschap zitten geen verplichtingen. Zodra je lid wordt en de overeenkomst hebt ondertekent, ga je wel akkoord met de huisregels van Nirwana. Hier staat bijvoorbeeld in wat er wel en niet is toegestaan in Nirwana. Verdere verplichtingen zitten niet aan een lidmaatschap, dit is alleen als je vrijwilliger wordt bij Nirwana. In Nirwana hebben wij sowieso niet echt verplichtingen, want alles gebeurt vrijwillig en het moet daarnaast ook leuk blijven.”

Nirwana is 25 jaar geleden voortgekomen uit Stichting Hommeles; een actiegroep bestaande uit studenten en werkelozen die in protest waren tegen de politiek. Begin jaren '80 werd deze actiegroep opgeheven en veranderd in jongerencentrum Nirwana. Tegenwoordig is Nirwana een uitgaansgelegenheid die activiteiten organiseert voor de jeugd in Dronten.

advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Flevoland