Meerpaaldagen Dronten genomineerd voor Nationale Evenementenprijs Meerpaaldagen Dronten genomineerd voor Nationale Evenementenprijs

Stratenfestival, braderie en popfestival zorgen ieder jaar voor een grote opkomst

, Tekst: Rodion Jense,

Meerpaaldagen Dronten genomineerd voor Nationale Evenementenprijs

Stratenfestival, braderie en popfestival zorgen ieder jaar voor een grote opkomst

Tekst: Rodion Jense, ,

In de categorie beste regio-evenement krijgt dit evenement een kans om een onderscheidende rol beloond te zien met een prijs.

Stratenfestival, braderie en popfestival zorgen ieder jaar voor een grote opkomst

Op 7, 8 en 9 augustus is het weer zover. De Meerpaaldagen. Deze worden alweer voor de 17e maal georganiseerd door het bestuur van de Stichting ProDronten in samenwerking met de S.H.E.D. (Samenwerkende Horeca Evenementen Dronten). Met een evenement als de Meerpaaldagen is Stichting ProDronten in staat een groot deel van de bevolking van Dronten en omgeving te benaderen. Elk 2e weekend van augustus vindt er een evenement plaats dat voor een breed publiek wat te bieden heeft. Jaarlijks terugkerende activiteiten zijn: het Adnima Stratenfestival, de braderie in het winkelcentrum en het Popfestival. De opkomst voor de Meerpaaldagen is ieder jaar groot. Belangrijke succesfactoren van dit evenement zijn de laagdrempeligheid en het feit dat het voor iedereen gratis toegankelijk is. De Nationale Evenementen Prijzen probeert met het beoordelen van evenementen en het toekennen van prijzen een stimulans te zijn voor organisatoren en gemeenten. Daarnaast biedt de uitreiking van de prijzen aan organisatoren en gemeenten de mogelijkheid om een vergelijking te maken met wat er in Nederland op dit gebied wordt ondernomen. Er zijn zes categorie├źn waarin prijzen zullen worden uitgereikt: evenementenstad van het jaar, beste stadspromotie evenement, beste regio-evenement, leukste stads/dorpsevenement, de innovatieprijs en de grand prix. De Meerpaaldagen zijn genomineerd voor het beste regio evenement. Deze categorie is bedoeld voor evenementen die geen duidelijke landelijke uitstraling hebben, maar voor een regio toch van grote betekenis zijn. In deze categorie krijgen deze evenementen een kans om hun onderscheidende rol beloond te zien met een prijs. Naast de Meerpaaldagen zijn er nog twee andere evenementen genomineerd voor de categorie beste regio-evenement: Deventer op Stelten en het Internationale Poppentheaterfestival Dordrecht. De prijzen zullen worden uitgereikt op maandagavond 19 mei 2008 in het museum Van Speelklok tot Pierement in Utrecht.
advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Flevoland