Babbelen met Stevie Ann, de ambassadrice van de vrijheid Babbelen met Stevie Ann, de ambassadrice van de vrijheid

“Leuk, vooral nu met dat zonnetje er bij!”

, Tekst: Kim Pot Foto's: Wesley de Groot,

Babbelen met Stevie Ann, de ambassadrice van de vrijheid

“Leuk, vooral nu met dat zonnetje er bij!”

Tekst: Kim Pot Foto's: Wesley de Groot, ,

Tijdens haar optreden op het bevrijdingsfestival in Almere bracht Stevie Ann veel nieuwe liedjes. Haar EP is namelijk net uit. Wat dat betreft was Almere er snel bij! Maar minstens zo leuk: Stevie had wel even tijd voor een interview met 3voor12/Flevoland!

“Leuk, vooral nu met dat zonnetje er bij!”

Natuurlijk speelde Stevie Ann op het bevrijdingsfestival. Maar opkomen draven zegt natuurlijk weinig over een mening. Wat vind Stevie Ann van het bevrijdingsfestival op zich?
“Supergaaf! Ik ging er vroeger zelf ook al naar toe, toen ging ik vaak kijken in Roermond. Het publiek is niet echt anders dan bij een gewoon optreden maar de sfeer is er gewoon leuk, vooral nu met dat zonnetje er bij! Het is misschien wel leuk als er ook nog internationale acts zouden zijn, want de line-up bestaat nu eigenlijk alleen maar nationale artiesten. Het is wel lastig om deze te boeken, maar het zou toch leuk zijn.”

Voel je je zelf nog helemaal vrij in Nederland, om de muziek te maken die jij wilt?
“Ja, op zich wel. Natuurlijk zijn er wel altijd mensen die vinden dat de muziek toch iets meer dit of dat moet zijn. Er is een soort standaard, qua muziek.”

Wie zou Stevie Ann op haar eigen bevrijdingsfestival neerzetten?
“Heel moeilijk, maar ik las laatst iets over een festival in Londen met onder andere John Mayer.
De line-up die daar stond zou ik zeker wel uitnodigen.”

Voel je je zelf verplicht om als bekend persoon iets te doen voor een goed doel, of om op een bevrijdingsfestival te staan?
“Nee, ik voel me niet echt verplicht. Maar de mensen verwachten het misschien toch wel een beetje. Ik heb nu natuurlijk een song die over het klimaat gaat, maar daar ben ik door milieudefensie zelf voor gevraagd en dat leek me leuk om te doen. Verplicht voelde ik me niet. Verder is optreden op bevrijdingsfestivals is gewoon heel leuk om te doen.”

Vind je de muziekscene in Nederland nog vernieuwend?
“Ja, er waren een tijd lang echt te gekke bandjes! Er zijn nu nog steeds goeie artiesten die toch net even wat anders brengen bijvoorbeeld Alaine Clark, die soms in het Nederlands zingt en Leaf”.

Ben je op de hoogte van de Flevolandse muziekscene?
“Ik ben er niet meer echt op de hoogte van, soms zie ik wel iets voorbijkomen dat ik ergens van ken. Maar toen ik op de rockacademie zat, was ik meer van op de hoogte van bandjes.”

Wat kunnen we verder nog van je verwachten dit jaar?
“De EP is net een week uit en ik zal nog langs verschillende festivals gaan. Verder denk ik dat ik me na de zomer even terugtrek om wat rust te nemen!”

Nog een laatste boodschap voor de lezers van 3voor12/Flevoland?
“Geniet van de zomer!”

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Flevoland