Winne rockt de pan uit Winne rockt de pan uit

Negende drumpatroon goed bezocht

, Tekst: Yorgos Mayenburg Foto's: Glenn Pelupessy

Winne rockt de pan uit

Negende drumpatroon goed bezocht

Tekst: Yorgos Mayenburg Foto's: Glenn Pelupessy ,

Drumpatroon is inmiddels een naam waarover veel goeds wordt gefluisterd. Mede daarom was deze negende editie voor 3voor12/Flevoland een bezoekje waard. Deze editie extra speciaal met een sneakerexpositie. En natuurlijk het optreden van Winne dat op de planning stond. Geen zielige naam.

Negende drumpatroon goed bezocht

De negende editie van Drumpatroon vond plaats op vrijdag 14 maart in De Meester. Om negen uur gingen de deuren open; maar al eerder stond er een behoorlijke rij die even aan zou houden. Druk werd het dan ook wel. Bovendien bleek uit het opvallend hoge aantal camera’s (foto en video) dat men wat verwachtte van de avond.

Bij binnenkomst viel direct op dat er vlakbij de muntenautomaat een Supernes met NBA Jam stond uitgerust. Zoiets kan niet anders omschreven worden dan als puur heldendom. Bij Hip Hop uit de jaren ’90 (de DJ’s waren daar niet zielig mee) horen inderdaad ook de helden uit die tijd: Barkley, Ewing, Pippen, Olajuwon, Rotman en, voor de liefhebber, Rik Smits. De grote ontbrekende in de game is natuurlijk Jordan. Maar die was te vinden bij de Sneaker-expositie. De klassieke Nike Air Jordan 1 stonden te pronken in de collectie. Met een behoorlijke voorraad andere klassieke sneakers en wat sfeerkiekjes van de Drumpatroonmannen was de expositie leuk.

De precieze reden van de aanwezigheid van 'Mens erger je niet' blijft echter een vraagteken. Wat hebben de jaren ’50 met Hip Hop te maken? Misschien een dankwoord aan videogames, want één potje verhelderde geschiedenislessen over de vroege naoorlogse jaren: als dit spel het alternatief was, is de opkomst van televisie makkelijk verklaard.

Overigens viel het enorm op dat er bij Drumpatroon een heel nieuw ding is uitgevonden: ‘Theatraal Loungen’. Op het podium waren een bank en een salontafel met drank neergezet waar sommigen overspannen relax zaten te doen. Misschien was het oude bordspel een boodschap aan de mensen die zich hieraan stoorden.

Maar goed, waar het bij Drumpatroon uiteindelijk om gaat, is de muziek. En dat was zaterdag puik! Zeker met het optreden van de Rotterdammer (“Of wót?!”) Winne. De man zet bruine strepen op bescheidenheid en heeft zichzelf uitgeroepen tot Generaal. Dus op zijn track ‘Geef Acht!’ ging het publiek los. Sowieso wisten Winne en zijn makkers het publiek om hun vinger te winden, want toen de techniek hun DJ even in de steek liet qua geluid, zette het publiek massaal een geluid in waarop Winne wel moest rappen. Een andere MC steunde hem daarin met een ouderwetse beatbox. Kippenvel…

Kortom, de negende Drumpatroon was een succes. Het was druk en vooral het optreden van Winne sloeg in als een bom. Ekte! Ekte! De geluiden omtrent Drumpatroon blijven positief en de kans is groot dat velen alweer uitkijken naar een volgende editie. De tiende, een jubileum. Vol verwachting klopt ons hart…

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Flevoland