De swingende stadsblues uit de jaren 50 herleeft dankzij Mouldy T De swingende stadsblues uit de jaren 50 herleeft dankzij Mouldy T

, Tekst & Foto's: Kimberly van der Velden,

De swingende stadsblues uit de jaren 50 herleeft dankzij Mouldy T

Tekst & Foto's: Kimberly van der Velden, ,

Een stormachtige zaterdag avond wordt tot leven gewekt dankzij de rauwe, swingende blues van de vierkoppige band Mouldy T, deze keer in de Klos.

De mannen op leeftijd uit de rauwe coverband Mouldy T zijn allemaal afkomstig uit en rond de Noordoostpolder, en kwamen op jonge leeftijd ook naar de Klos. De sfeer zat er ook al goed in toen de eerste gasten en bekenden binnendruppelden. Voordat de band begon te spelen, klonken er oude bluessongs door de zaal en er ontstond langzaam maar zeker een fijne kroegsfeer. Rond een uur of elf maakte de band, die in 2002 opgericht is door mondharmonicaspeler en leadzanger Jacco Schilder, zich gereed voor een avondje swingen. Ze openden met een strak nummer om duidelijk te laten merken dat deze mannen niet zomaar van de straat geplukt zijn. Alle vier spelen of speelden ze ook in andere polderbands met naam. Deze band, die de blikkerige oude bluessongs omgiet tot een hedendaags aansprekend genre door middel van een modern tintje toe te voegen, deed het met name goed bij de gemiddelde leeftijd van rond de 25. Aan het dansen kregen ze de meeste mensen dan wel niet, maar er waren wel degelijk veel meetikkende voetjes. Vooral een van de laatste nummers, Shake your moneymaker, van de jaren ’90-band The Black Crowes zorgde voor herkenning in het publiek. Het bier en de wijn vloeide rijkelijk en het publiek genoot van de uitvoering van deze klassieker, waarbij de authentieke sound goed naar voren kwam terwijl het nummer toch redelijk naar eigen hand was gekneed. Dit is dan ook het streven van deze band, de oude nummers in een shirt hijsen. Geen gehele jas, want dan gaan de bijzondere elementen uit deze prachtige oude muziek verloren. Mouldy T wil terugblikken in de tijd, wat zaterdag in de Klos goed tot zijn recht kwam. De covers klonken niet als standaard, nagespeelde songs, maar waren vernieuwend en strak. Een heel ander soort publiek dan gewoonlijk in de Klos, wat leuk uitpakte en zorgde voor een ontspannen sfeer. Blues is en blijft tijdloos, zelfs als het op leeftijd van de mens aankomt, en dit bewijst Mouldy T maar al te graag.
advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Flevoland