De Meester is niet boos, alleen verdrietig

Ongenoegen podium over popprogrammering Schouwburg Almere

Het blijft rommelen in de popscene van Almere. Na het faillissement van popzaal Muzinq, nam de schouwburg de popprogrammering deels over. Poppodium De Meester is hier verbolgen over, ze hadden zelf Pete Philly willen hebben.

Ongenoegen podium over popprogrammering Schouwburg Almere

Opgezwolle en Pete Philly & Perquisite spelen in Almere in de schouwburg. Het gloednieuwe poppodium De Meester in Almere uitte vandaag op de site van LiveXS zijn ongenoegen over een serie popconcerten in de schouwburg van Almere. Volgens Gerald van der Wijngaart van De Meester viel de aankondiging in slechte aard. Het podium had Opgezwolle en Pete Philly zelf ook wel willen hebben.

Patronaat programmeur Jeroen Blijleven, kijkt op van het beklag van De Meester. Hij nam de programmering van de serie van tien concerten op zich: “Na het wegvallen van Muzinq was er geen popmuziek meer in Almere. Uit ideële overwegingen is dit door de schouwburg opgepikt.” Volgens Blijleven is de capaciteit van De Meester ook niet toereikend voor een groep als Opgezwolle. “In Patronaat trekt Opgezwolle gemakkelijk duizend man. De 550 bezoekers in de schouwburg is echt minimaal.”

Blijleven is bereid zijn handen van het project af te trekken. “Als De Meester met een fatsoenlijk programma komt dan kan de schouwburg zich bij zijn corebusiness houden. Het zou het mooist zijn als De Meester de programmering overneemt.” Het zou zomaar kunnen dat de gemeente Almere, die het project startte, voor de overige zeven concerten alsnog kiest voor De Meester. “Voor 2008 is de aanvraag nog in behandeling. Ik heb morgen een gesprek met De Meester.”

Gerald van der Wijngaart wil in een reactie benadrukken dat er geen ruzie is tussen de twee zalen. Helemaal correct blijkt het verhaal van Blijleven niet. “Het is niet zo dat er geen popmuziek meer was in Almere. Wij zijn in september van vorig jaar, nog onder de naam ‘Totum’, al begonnen met een popprogrammering. Per slot van rekening openden wij destijds met Opgezwolle.” Van der Wijngaarden geeft aan dat er al contact is geweest met de schouwburg en dat de communicatie is hersteld. Ook met Blijleven zal morgen de lucht worden geklaard. “Ik hoop dat in de toekomst de programmering op beide plekken kan plaatsvinden.”