3voor12 Eindhoven

Tamarin Desert is weer back on track met ‘Holding On’

Psychpopoutfit komt in 2018 met debuutalbum

Tamarin Desert is weer terug met hun nieuwe single ‘Holding On’. Een heerlijk zoet en met phaser beladen popnummer waarmee de band hun terugkomst in de scene wil markeren. 

De band brengt de single uit in de vorm van een livesessie, opgenomen in de Moon Music Studio in Roermond. Voor de leden, die allemaal Limburgse roots hebben, was dit de ideale manier om te laten zien dat ze weer ‘back on track’ zijn. Vorig jaar bleef het namelijk rustig rond de band. De mannen namen afscheid van het studentenleven en er was daardoor minder tijd voor muziek.

‘’Iedereen was aan het afstuderen en aan het solliciteren voor een ‘grote-mensen-baan'. Daar kwam nog eens bij dat onze bassist, Kris, besloot om van Mexico naar Canada te gaan lopen’’, legt zanger en gitarist Loek Hendrikx uit. ‘’Dat maakte het lastig om samen te komen en op te treden.’’ Cas Zeegers, drummer van Bombardier Muffy en goede vriend van de band, leerde in drie maanden bassen en nam de plek van Kris over. ‘’Best sick, toch? We zijn nu ongeveer een half jaar met Cas aan het spelen en schrijven en dat bevalt super goed.”

Het schrijven aan het langverwachte debuutalbum heeft voor nu dan ook prioriteit. “We hebben al heel veel vette ideeën en 2018 moet echt het jaar worden dat we onze debuutplaat afschrijven en opnemen. Daar willen we echt de tijd voor nemen”, vertelt Hendrikx.

Dat ging de afgelopen jaren wel anders. Sinds hun opkomst in de Nederlandse muziekscene, zo rond 2015, ging het erg snel. Té snel, naar eigen zeggen. ‘’We zijn eigenlijk veel te snel overal ingedoken.” De eerste single werd al snel opgevolgd door een deelname aan de Popronde en een optreden op Eurosonic Noorderslag. ‘’Achteraf gezien waren we daar helemaal nog niet klaar voor. Maar ja, welke jongen honden zeggen er op zo’n moment nou nee tegen Noorderslag?’’

En er is meer nieuws; de band heeft getekend bij booking agency Comfort In Sound, dat eerder al MOOON wist in te lijven. De release van het debuutalbum wordt later dit jaar verwacht.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12