Mozes and the Firstborn releaset onverwacht ‘Marianne’-EP

Gloednieuw werk te horen op vier nummers tellende release

Redactie 3voor12/Eindhoven ,

Verrassing: amper vier maanden na het verschijnen van het tweede album ‘Great Pile Of Nothing’ brengt Mozes and the Firstborn onverwacht een nieuwe EP uit. Op de ‘Marianne’-EP staan twee nummers die vorig jaar al op een Burger Records split 7" verschenen, maar er is ook nieuw werk te horen. Kunstenaar Wolf Aartsen (de broer van Mozes-drummer Raven Aartsen) nam net als bij ‘Great Pile Of Nothing’ het artwork voor zijn rekening.

Naast twee nieuwe nummers – het ingetogen ‘Tired Asphalt’ en het rauwe ‘Crazy Fears’ – waren ‘Marianne’ en ‘What Am I Worth’ eerder te horen op de vorig jaar verschenen split 7" met Roland Cosio van together PANGEA.

Over ‘Marianne’ vertelde Mozes-frontman Melle Dielesen onlangs in 3voor12/Eindhoven radio: “Mensen vinden onze eerste plaat soms wat ruiger dan de laatste. En als ik deze hoor, snap ik dat wel. ‘Marianne’ komt uit de periode van de eerste plaat, maar staat op de splitsingle die we samen met Roland Cosio van together PANGEA uitbrachten. De plaat die we nu hebben uitgebracht (‘Great Pile Of Nothing’ red.) klopt zoals die is, vandaar dat dit nummer op een aparte release moest verschijnen.”

De ‘Marianne’-EP is nu te beluisteren via Spotify, iTunes en Deezer. Daarnaast kun je alle tracks downloaden via de Bandcamp-pagina van Mozes and the Firstborn (en zelf bepalen hoeveel de muziek jou waard is). Met de nieuwe EP op zak zal Mozes later deze week diverse optredens geven tijdens Eurosonic Noorderslag in Groningen.