Sonic Boom viert vijfde editie met terugkeer van oude bekende Sonic Boom viert vijfde editie met terugkeer van oude bekende

Festival vol stoner, sludge en psychedelica haalt Monomyth opnieuw binnen als headliner

, Paul Knippenberg

Sonic Boom viert vijfde editie met terugkeer van oude bekende

Festival vol stoner, sludge en psychedelica haalt Monomyth opnieuw binnen als headliner

Paul Knippenberg ,

De aankomende editie van eendagsfestival Sonic Boom is er een met een speciaal tintje. Het allerkleinste broertje van Roadburn tart aanstaande zaterdag alweer voor de vijfde keer de geluidsbarrière met bands als Tangled Horns, Gomer Pyle en absolute headliner Monomyth.

In de afgelopen jaren stonden er met onder andere Toner Low, Cowboys & Aliens, Your Highness en Statue al heel wat aansprekende namen uit zware genres als stoner, kraut en sludge op de planken in PopEi. Uiteraard was er ook volop inbreng uit Eindhoven zelf, onder meer van Candybar Planet, Radar Men From The Moon, Komatsu, Tsar Bompa en Kaligoh.

Net als tijdens de eerste edities is het programma van dit jaar weer zwaar, heftig en vol afwisseling. Velcro Fly is er voor de liefhebbers van oldschool stonerrock, Tangled Horns brengt vuige grunge, ZOON donkere americana en het uit zijn as herrezen Gomer Pyle zit ergens tussen de stoner en spacerock in. Ook aan het randprogramma van het festival is in de afgelopen jaren niet veel veranderd. DJ Hogwash zorgt voor de muziek wanneer er wordt omgebouwd, dit jaar krijgt hij hulp van de Eindhoven Rockcity DJ’s. VJ Jerome Siegelaar ondersteund met zijn sfeerverhogende visuals de bands, de keuken van PopEi zorgt voor een passend menu en speciaalbier is in overvloed verkrijgbaar.

Headliner Monomyth zal ongetwijfeld voor een lange, trancedente trip vol kraut en psychedelica zorgen. Dit deden ze al eens, als net opgerichte band tijden de eerste editie van Sonic Boom. Vervolgens trok Monomyth naar steeds grotere podia en festivals en werden er drie platen uitgebracht die in binnen- en buitenland zeer goed zijn ontvangen. Zeker met zijn huidige status een gedroomde headliner voor het nog gemoedelijke, kleinschalige festival.

Sonic Boom zal op zaterdag 1 oktober van 17:00 tot 00:00 uur plaatsvinden in het café en de concertzaal van PopEi. Tickets kosten €15,-.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Eindhoven