Eindhovense rockscene verrast Peter Pan Speedrock met eerbetoon

Coveralbum met o.a. Black Bone, Komatsu en Stuurbaard Bakkebaard gepresenteerd in Schellensfabriek

Rens Peters ,

Een grote verrassing voor de mannen van Peter Pan Speedrock, die eind november definitief afscheid nemen van de fans: vanavond werd bij Bottle Distillery in de Schellensfabriek een coveralbum met Peter Pan Speedrock-klassiekers persoonlijk aan het trio gepresenteerd. Het is een initiatief van Lighttown Fidelity, Eindhoven Rockcity en de Effenaar, die samen met een groot aantal bands uit de Eindhovense rockscene hun dank willen betuigen aan de legendarische band. En het zijn niet de minste namen die een eerbetoon op het album geven. Onder andere Tigre Blanco, Black Bone, Komatsu, Stuurbaard Bakkebaard en Candybar Planet coveren ieder hun favoriete Peter Pan Speedrock-lied.

Het coveralbum werd voor de band strikt geheim gehouden, totdat zij vanavond arriveerden in de Schellensfabriek. Aanwezig was een klein gezelschap van genodigden en de bands die op het coveralbum staan. Ook werd een aantal covers live gespeeld. 

Op 25 en 26 november zal Peter Pan Speedrock na twintig jaar definitief afscheid nemen met twee shows in de Effenaar. De concerten vormen het sluitstuk van een uitgebreide afscheidstournee langs Nederlandse en Europese podia.

Het coveralbum verschijnt in een gelimiteerde oplage van 300 stuks op 180 grams vinyl en zal onder andere tijdens de laatste twee shows van Peter Pan Speedrock in de Effenaar en via Lighttown Fidelity verkrijgbaar zijn.