Kort nieuws: 3voor12/Eindhoven praat je bij over de ontwikkelingen in de Eindhovense muziekscene

O.a. Extrema Outdoor verhuist, marketingmanager Effenaar genomineerd voor IJzeren Podiumdier en nieuwe EP Timecop1983

Redactie 3voor12/Eindhoven ,

Wat gebeurt er weer veel in de Eindhovense muziekscene. De nieuwe releases vliegen ons om de oren, Peter Pan Speedrock heeft afscheid genomen (zie ons verslag van de allerlaatste show), de ene na de andere band eert ze en er staat nog heel wat stapel bij diverse bands. De rubriek kort nieuws moest nodig even afgestoft worden, om je toch even snel bij te praten over de belangrijkste ontwikkelingen in Eindhoven muziekstad.

Extrema Outdoor verhuist
Dancefestival Extrema Outdoor verlaat na 21 jaar Aquabest – waar vanaf de allereerste editie het festival werd georganiseerd – en verhuist naar recreatiecentrum De Bergen in Wanroij. Daarnaast breidt het festival uit van een eendagsfestival naar drie dagen met kampeerterrein. Belangrijkste opgegeven redenen voor de verhuizing zijn het teruggelopen aantal bezoekers (van 65.000 in 2010 naar 20.000 in 2016) en het gebrek aan een vergunning voor een meerdaagsfestival. De organisatie hoopt voor de nieuwe editie 10.000 tot 15.000 bezoekers te trekken, waarmee de nieuwe opzet een stuk kleinschaliger is dan voorheen.

Marketingmanager Effenaar genomineerd voor IJzeren Podiumdier
De concertprogrammeur en directeur waren de vorige edities al eens eerder genomineerd (helaas niet gewonnen), dit keer is de eer aan Tijs Heesterbeek, hoofd marketing van de Effenaar. Het IJzeren Podiumdier is een prestigieuze prijs voor mensen uit de muziekscene die duidelijk opvallen door goed werk. De concurrentie is zwaar voor Tijs Heesterbeek; hij mag het opnemen tegen Bente Bollmann (Down The Rabbit Hole, Lowlands), Jochem Winterwerp (Best Kept Secret) en Lars Terhorst (EKKO). Het IJzeren Podiumdier is een jaarlijkse award-verkiezing georganiseerd door Vereniging Nederlandse Poppodia en Festivals. Benieuwd naar het werk van Tijs Heesterbeek? 3voor12/Eindhoven interviewde hem afgelopen zomer over het beleid:

Call It Off, Lookapony en Mozes and the Firstborn op Eurosonic/Noorderslag
Dat het goed gaat met Eindhovense bands is ook in Groningen niet onopgemerkt gebleven. Maar liefst drie bands staan volgend jaar op het grootste showcasefestival van de Benelux: Eurosonic/Noorderslag. Het gaat om poppunk-band Call It Off (onlangs ook onderscheiden als 3FM Serious Talent), de psychrockers van Lookapony en de band die dit jaar het sterke tweede album ‘Great Pile Of Nothing’ uitbracht: Mozes and the Firstborn. Het is dè plek voor de bands om zich in de kijker van internationale boekers te spelen. Call It Off en Lookapony zijn geboekt voor Noorderslag – het festival met enkel Nederlandse bands. Mozes and the Firstborn staat op het affiche van Eurosonic.

Nieuwe EP Timecop1983
Speciaal voor zijn liveset schreef Timecop1983 de nummers van de ‘Running In The Dark EP’. De nummers waren in september te horen op Club 3voor12/Eindhoven in de Effenaar (we hadden de primeur!) en zijn nu (gratis) te beluisteren en downloaden via de Bandcamp-pagina van Timecop1983. Timecop1983 brengt aan de lopende band nieuwe muziek uit en denkt er goed over na op welke release welke nummers terecht komen. Zo heeft hij voor deze nieuwe nummers een nieuwe EP uitgekozen waardoor de ‘Lovers EP II’ even op zich laat wachten, zo laat de synthwaver weten op zijn Facebookpagina.

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen in de Eindhovense muziekscene? Luister dan iedere dinsdag naar 3voor12/Eindhoven radio op Glow FM!