HET WILD organiseert eerste weekendeditie in Stroomhuis

O.a. Yung Internet, Danny L Harle en Jack $hirak op dubbele feestavond

Patric Muris ,

Het gaat goed met het nachtleven in Eindhoven. Eerder viel op deze site al te lezen dat Eindhoven met Arcade weer een echte club heeft. Sinds de heringebruikname van Het Stroomhuis kunnen danceliefhebbers ook daar regelmatig hun hart ophalen. Organisator van zo’n avond is dan niet zelden HET WILD, dat na enkele edities de eerste weekendeditie organiseert. Twee avonden op rij kunnen dan de voetjes van de vloer. De organisatie heeft de hele line-up prijsgegeven en kwam vandaag met nog een nieuwtje naar buiten. Danceliefhebbers, lees snel verder.

Op 22 en 23 april 2016 organiseert HET WILD een weekendeditie van hun populaire danceavond. Alle voorgaande edities van het feest in Het Stroomhuis waren uitverkocht en dus was er behoefte aan meer moet de gedachte zijn geweest. HET WILD boekt zowel dj’s als live-acts en heeft ook voor de eerste weekendeditie een mooie balans daarin gevonden. De volgende acts zijn te zien op het weekendfeest eind april:

22 april:
Danny L Harle
Filosofische Stilte
Afrikaboomnada
Traumatized

23 april:
Jack $hirak
Yung Internet (live)
The Clean Son
Afrikaboomnada

Met zijn dj-set op 22 april debuteert Traumatized als dj. Naast de geboekte dj’s draait Elvin Usidame, samen met Mathijs van Zandvoort, de organisator van HET WILD ook zelf de nodige plaatjes. Dat doet hij samen met zijn broer Lloyd Usidame die afgelopen weken op Europese tour was als drummer van Klyne.

Of HET WILD kan uitgroeien tot een minifestival ontkracht Elvin Usidame. Geen overnachting, ook geen mini festival vibe. “Het loopt niet in de middag door of iets dergelijks. Het heeft dus ook geen minifestival-vibe. Het zijn twee feesten achter elkaar die goed op elkaar aansluiten.” Of dit een eenmalige actie is of voor herhaling vatbaar is nog even afwachten, laat de organisatie weten: “Het is spannend, maar als het goed gaat, sluit ik een tweede weekendeditie zeker niet uit.”

HET WILD blijkt in ieder geval erg populair in Eindhoven. Naast de eigen avond in Het Stroomhuis is het concept ook gevraagd een podium te hosten op het BoogieDown festival. Daarvoor is vandaag de eerste naam bekendgemaakt: Ganz.

De voorverkoop van de eerste weekendeditie van HET WILD is inmiddels gestart. Combitickets zijn tijdelijk met voordeel te verkrijgen via ikbenaanwezig.nl. Voor liefhebbers is snel zijn het devies, want het Stroomhuis kent slechts een capaciteit van 150 man.