Clipprimeur: bekijk 'Too Cool For Skool' & 'Surfin' With You' van MOOON en lees over de opnamen

Opnamedag besloten met bier drinken en jammen in de lerarenkamer

Paul Knippenberg ,

In januari presenteerde 3voor12/Eindhoven al bijna traditiegetrouw drie lokale acts die het wel eens kunnen gaan maken in het nieuwe jaar; Op Zoek Naar Johan, Tsar Bompa en MOOON. Deze bands zullen we het gehele jaar met speciale aandacht blijven volgen. De bluesrockers van MOOON namen onlangs in samenwerking met een aantal studenten een live videoclip op voor 'Too Cool For Skool' & 'Surfin' With You'. 3voor12/Eindhoven kreeg de primeur, en het verhaal achter de opnamen.

Gijs de Jong, drummer van MOOON, over de video:
"Sam Huvenaars is iemand die we kennen van jamsessies. Hij vertelde dat hij een project had met school waarbij ze een live clip moesten opnemen. Het leek hem wel gaaf als wij dan zouden komen spelen. Het idee zou dan zijn om een live set te doen van minstens twee nummers." 

Het bleek een flink project; in totaal waren er wel 20 studenten van Sint Lucas bij betrokken. "De avond begon vol stress, iedereen was druk bezig met de voorbereidingen. Wij konden rustig opbouwen en hadden wat publiek voor de video meegenomen. Uiteraard hadden we genoeg bier bij ons, dus een goede sfeer hing er al snel. Na drie keer spelen zat er een gelukte opname tussen. Daarna was er weer volop stress, want alle apparatuur moest weer naar een andere plek in het schoolgebouw. Toen al onze spullen weer in de bus stonden, gingen we nog even een biertje drinken op de parkeerplaats. Na een tijdje kwam er een conciërge naar ons toe, hij zei dat we nog op schoolterrein stonden. We moesten meteen vertrekken, of naar binnen om in de lerarenkamer verder te gaan. Toen zijn we nog maar naar de lerarenkamer gegaan en hebben we daar nog ons bier opgedronken en gejamd op een erg valse piano. Biertjes drinken in de lerarenkamer, mooi toch?" 

"De uitdaging was om het licht en geluid in een jaren '70 live sound optimaal te krijgen, dit is volgens ons goed gelukt. Het was een mooie avond, die uiteindelijk een heel tof eindproduct op heeft weten te leveren. Ondanks de boze conciërges over drankgebruik buiten en op de gangen."

MOOON is onlangs de studio ingedoken om een full length debuut op te nemen. Wanneer en waar het album uitkomt is nog niet duidelijk, tot die tijd wil de band vooral zo veel mogelijk spelen. Zo staan ze onder andere op 25 mei spelen met de Amerikaanse stonerrockers van Dead Meadow in Studio K te Amsterdam.