De Effenaar zet in op Eindhovense acts in september

Fresku, Armand, Black-Bone en Hans Teeuwen beklimmen het podium in dezelfde week

Guido Segers ,

In september staan er meerdere namen uit de lichtstad achter elkaar op het programma bij de Effenaar. Dat is opvallend veel, dus dit verdiend wel wat extra aandacht. Fresku, Armand, Black-Bone en Hans Teeuwen beklimmen het podium in dezelfde week, wat voor ons reden genoeg is om dit een Eindhovense week te noemen voor het poppodium.

De programmeurs van de Effenaar weten wat er speelt in Eindhoven en dat levert dus een reeks interessante optredens op. We zetten ze eerst even op een rijtje, dat noteert makkelijker in de agenda:

11 september Fresku
17 september Armand & The Kik
18 september Black-Bone
20 september Hans Teeuwen & The Pain Killers

Helaas is de albumpresentatie van Fresku al helemaal uitverkocht. De rapper presenteert deze avond zijn nieuwe album 'Nooit Meer Terug’, waar je misschien 'Kreeft' of 'Zo Doe Je Dat' van hebt langs horen komen. Niet getreurd, Fresku komt op 11 maart nog een keer naar de Effenaar tijdens de tour. Die show belooft nog wat groter te worden, even geduld dus nog.

Bob Dylan komt naar Eindhoven, maar de Nederlandse Bob Dylan is ook terug van weggeweest. Het is 50 jaar geleden dat de eerste single van Armand uitkwam, maar samen met The Kik maakte de Eindhovense protestzanger en wiet-enthousiasteling een bijzonder leuk album. Het begon met de single voor Record Store Day en een interessante samenwerking met The Kik. Die werkt blijkbaar uitstekend, want ze staan nu gelukkig ook op het podium in de Effenaar.

Met Black-Bone spraken we niet zo heel lang geleden (lees het interview). Het gaat namelijk bijzonder goed met de heren, die inmiddels een deal hebben bij Steamhammer/SPV. Het tweede album wordt dan ook aan het publiek gepresenteerd op 18 september en dat is een heuglijk feit. Als een jonge band vergeleken wordt met Thin Lizzy en mag openen voor Deep Purple, Status Quo en Megadeth, dan zit het wel goed. De plaat werd overigens gemixt door Peter van Elderen van Peter Pan Speedrock.

Hans Teeuwen zong vroeger al puike liedjes tijdens zijn cabaretvoorstellingen, waar men hard om gelachen heeft. In 2006 nam zijn muziek serieuze vormen aan, toen Teeuwen als muzikant begon op te treden. Dat resulteerde in zijn band Hans Teeuwen & The Painkillers, waarmee hij in 2010 een jazzy album uitbracht. De nieuwe plaat 'Popstukken', die onlangs uitkwam, bevat in tegenstelling tot de voorganger alleen Nederlandstalige nummers. Teeuwen doet gelukkig ook Eindhoven aan voor een optreden met zijn band.

Eindhovense dagen dus in de Effenaar. Fresku is inmiddels uitverkocht, maar voor de andere shows zijn nog kaarten beschikbaar.