Vijf agendatips van 3voor12/Eindhoven: september 2015

Met o.a. Tamarin Desert, Black-Bone en Aidan’s Troubadour Sessions

Rens Peters ,

3voor12/Eindhoven is een samenwerking aangegaan met Uit In Eindhoven en presenteert maandelijks de vijf grootste concerttips van de maand. De vijf agendatips van 3voor12/Eindhoven verschijnen zowel op de website van 3voor12/Eindhoven als die van Uit In Eindhoven en met enige regelmaat ook in de gedrukte versie van de Uitkrant. Meer tekst en uitleg en de muziek die erbij hoort, worden gegeven in het wekelijkse programma van 3voor12/Eindhoven radio. Zo valt er nog wat te ontdekken en hoeven goede concerten of andere events nooit meer gemist te worden.

De tips van onze redactie voor de maand september, in chronologische volgorde:

1. Tamarin Desert & Double Veterans | Altstadt | 11 september
Voor degenen die geen kaartje wisten te bemachtigen voor de albumpresentatie van Fresku is er een prima alternatief. Op dezelfde avond presenteert het Eindhovense Tamarin Desert in de Altstadt een aantal gloednieuwe nummers. Sinds we de band begin dit jaar spraken is er veel gebeurd. Zo brachten de psychedelische garagerockers de sterke single ‘Fool’s Last Stand’ uit en speelde ze een overtuigende show tijdens club 3voor12/Eindhoven. Reden genoeg dus om nieuw materiaal van deze talenten te horen. Het Belgische Double Veterans maakt met hun lo-fi psychrock de avond compleet.

2. Armand & The Kik | Effenaar | 17 september
Armand is bij het grote publiek vooral bekend vanwege zijn gekke kapsel en jaren 60 hit ‘Ben Ik Te Min’, maar zijn samenwerking met The Kik bewijst dat hij nog steeds relevant is. Hoewel The Kik en Armand qua leeftijd decennia verschillen, delen ze allebei een grote liefde voor 60’s muziek. Ze besloten samen de studio in te duiken, met als resultaat een verrassend leuk album dat in juni uitkwam. De inmiddels 69-jarige protestzanger zal in de Effenaar laten zien of hij op het podium nog net zo vitaal is als op plaat.

3. Albumpresentatie Black-Bone | Effenaar | 18 september
Het gaat hard met de rockers van Black-Bone. De band gooide hoge ogen met debuutalbum ‘Back To Mayhem’ en tekende onlangs een platencontract bij Steamhammer/SPV. Op 18 september komt het nieuwe album ‘Blessing in Disguise' uit en Black-Bone slingert gelijk de nieuwe nummers de Effenaar in. Volgens frontman Steef van den Bogaard heeft het nieuwe album een eigen smoel en een internationaal geluid. Een grote najaarstour door o.a. Italië, Duitsland en Frankrijk onderstreept dit. Worden zij de nieuwe vaandeldragers van Eindhoven Rockcity?

4. Popronde Eindhoven | Diverse locaties | 25 september
Het rondreizend festival met opkomend talent doet dit jaar Eindhoven een stuk vroeger aan dan normaal. Hoewel de Eindhovense deelnemers in hun thuisstad ontbreken - ze spelen wel in andere steden - valt er meer dan genoeg te ontdekken. Het enorme programma met een grote variëteit aan genres is op verschillende locaties in de stad te bewonderen. Stillwave, Santa Fé, The Homesick, Alexi Lalas en ruim dertig andere acts zijn van de partij.

5. Aidan’s Troubadour Sessions | ’t Rozenknopje | 29 september
Vanaf 29 september organiseert Aidan een maandelijkse singer-songwriteravond in café ’t Rozenknopje. De jonge singer-songwriter biedt op deze avond aan collega muzikanten uit Eindhoven en daarbuiten een podium. ‘Troubadour Sessions’ verwijst naar de legendarische nachtclub The Troubadour waar in de jaren 60 en 70 een hechte singer-songwriterscene was. ’t Rozenknopje beschouwen als een nieuwe Troubadour is misschien te veel eer, maar in het knusse theaterzaaltje boven het café komt de muziek optimaal tot zijn recht.

Deze vijf tips zijn slechts de favoriete events van onze redactie. Maar er is deze maand natuurlijk nog veel meer te doen in Eindhoven. Je vindt alle cultuurrijke uitjes in de Uitkrant van Uit In Eindhoven.