Rens Peters nieuwe eindcoördinator 3voor12/Eindhoven

We stellen even voor: onze nieuwe frontman!

Redactie 3voor12/Eindhoven ,

Eind vorige maand plaatste 3voor12/Eindhoven een nieuwsbericht met daarin de oproep op zoek te zijn naar een nieuwe eindcoördinator, de welbekende spin in het web van de Eindhovense muziekwebsite. Een maand en één dag later wordt hij met groot genoegen voorgesteld; de opvolger van voormalig hoofdredacteur en later eindcoördinator Patric Muris: Rens Peters. Maak kennis met de nieuwe frontman van 3voor12/Eindhoven, aan de hand van zijn profiel, meest memorabele concerten in Eindhoven en zijn muzikale voorkeur. Want het mag wel duidelijk zijn: er staat weer een liefhebber aan het roer hoor.

Morgen wordt hij 27 jaar: Rens Peters. Hij heeft jaren gewerkt voor het Eindhovense bedrijf Ontour waar hij eveneens een organisatorische functie bekleedde. Hij heeft een sterke binding met Eindhoven en de muziek die de stad voortbrengt. Al jaren volgt hij 3voor12 en de Eindhovense tak ervan. Toen de redactie in de recensie over de show van Typhoon op So What’s Next? repte over de eerste show van Ty in de Effenaar in 2005 dacht Rens al: daar was ik bij. Evenals bij de indrukwekkende show van The National op Cross-Linx in 2011 en Moss in de Effenaar in 2012. Het zijn volgens Rens drie memorabele avonden in Eindhoven geweest. Het debuut van Mozes and the Firstborn vindt hij de beste plaat die ooit in Eindhoven is gemaakt en nu is het volgens hem uitkijken naar het nieuwe album van Fresku, dat op 11 september verschijnt.
 
Rens liep, zo bleek bij het eerste gesprek n.a.v. de vacature, al langere tijd rond met de ambitie om een rol als eindcoördinator te vervullen bij een medium als dat van ons. Toen hij de vacature zag reageerde hij dan ook meteen. En behoorlijk enthousiast ook. De gesprekken met de kernredactie zorgden voor een heel positieve indruk waarna hij al snel officieel is aangesteld. De nieuwe eindcoördinator van 3voor12/Eindhoven gaat per direct aan de slag en zal zich voornamelijk bezighouden met het aansturen van redacteuren, het zijn van een centraal aanspreekpunt – zowel intern als extern en de coördinatie van artikelen en (live)verslagen op de site. Daarnaast neemt hij plaats in de kernredactie en gaat hij actief meedenken over de invulling van de visie van 3voor12/Eindhoven en de uiting ervan via de verschillende kanalen van het Eindhovense muziekmedium.
 
De gehele redactie van 3voor12/Eindhoven wenst Rens veel succes en kijkt uit naar een prettige samenwerking. De nieuwe frontman een keer spotten en een hand schudden? La Folie, Van Moll, Area51, Ketelhuis en Effenaar zijn een paar van zijn favoriete plekken; grote kans dat je hem daar kan vinden!