Vijf agendatips van 3voor12/Eindhoven: april 2015

Met o.a. Paaspop, Tamarin Desert en Rats On Rafts

Paul Knippenberg ,

3voor12/Eindhoven is een samenwerking aangegaan met Uit In Eindhoven en presenteert maandelijks de vijf grootste concerttips van de maand. De vijf agendatips van 3voor12/Eindhoven verschijnen zowel op de website van 3voor12/Eindhoven als die van Uit In Eindhoven en met enige regelmaat ook in de gedrukte versie van de Uitkrant. Meer tekst en uitleg en de muziek die erbij hoort, worden gegeven in het wekelijkse programma van 3voor12/Eindhoven radio. Zo valt er nog wat te ontdekken en hoeven goede concerten of andere events nooit meer gemist te worden.

De tips van onze redactie voor de maand april, in chronologische volgorde:
 
1. Paaspop | Festivalterrein De Molenheide te Schijndel | 3-5 april
Paaspop is in de loop der jaren uitgegroeid tot een gerenommeerd festival met een zeer brede programmering. De diversiteit van de acts is altijd groot en er is veel meer dan muziek alleen. Dit jaar staan bijvoorbeeld tegenpolen als Memphis Maniacs en Sick Of It All op het zelfde affiche. De grote publiekstrekkers van de komende editie zijn Anouk, Typhoon, Selah Sue, Kensington, dEUS en The Kooks. Wellicht minder bekende namen, maar zeker het aanraden waard zijn onder andere GANZ, zZz, Truckfighters en PAUW.
 
2. Sonic Jesus | Café Altstadt | 9 april
Begin juni presenteert Eindhoven Psych Lab voor de tweede keer een flinke greep uit de beste psych, stoner en psychedelische bands van het moment. Dat duurt nog even, maar om de psych-honger voor even te stillen is Sonic Jesus het perfecte recept. De Italiaanse band stond vorig jaar op Psych Lab, en keert op 9 april terug naar Eindhoven. Verwacht donkere klanken en hypnotiserende ritmes die aan Spacemen 3, The Velvet Underground en Disappears doen denken.
 
3. Hands On Helena | PopEi | 10 april
Na een jaar repeteren en schrijven is de Eindhovense band Hands On Helena terug met een nieuw geluid en een single. Op 10 april wordt de nieuwe single ‘Dazed And Amuzed’ gepresenteerd in Popei. De dreampop-band werkt momenteel aan een full length vol sfeervolle muziek waarvan de release gepland staat rondom de zomer. Lost/ctrl, eveneens uit Eindhoven, zal het voorprogramma verzorgen. Deze jonge band doet denken aan Joy Division, The Cure en Editors. Vrolijk is anders, maar dansbaar is het zeker.
 
4. Tamarin Desert | Area51 | 17 april
Vanavond staat de inmiddels legendarische band Calexico in Eindhoven, dit concert is ondertussen al uitverkocht. Daarom tippen wij een prima alternatief voor iedereen die geen kaartje heeft weten te bemachtigen. Tamarin Desert heeft namelijk een nieuwe single; ‘Fool’s Last Stand’, en zal deze officieel presenteren in Areafiftyone Skatepark. De band die garage en psychedelica combineert speelde onlangs nog op de clubavond van 3voor12/Eindhoven en mocht het voorprogramma van Nouveau Velo in Het Stroomhuis verzorgen. Vanavond hebben ze zelf een mooi voorprogramma, de Belgen van YAWNS hebben het in eigen land tot airplay op Studio Brussel en de finale van Humo’s Rock Rally geschopt. Hoog tijd om ook Nederland te overtuigen.
 
5. Rats on Rafts | Stroomhuis | 18 april
Op 2 april zal het langverwachte tweede album van Rats on Rafts uitkomen, en niet veel later staan de eigenzinnige Rotterdammers in Eindhoven. Het Stroomhuis lijkt op voorhand het ideale podium voor de garage en post-punk van Rats On Rafts. Voorprogramma The Homesick speelde dit jaar op Eurosonic  Noorderslag, en werd daar vergeleken met Thee Oh Sees en Mac Demarco. Niet de minste namen. Wanneer ze deze belofte in kunnen lossen belooft het een hele mooie avond te worden in het Stroomhuis.
 
Stiekem snel nog een zesde tip: op 14 april is het weer tijd voor 3voor12/Eindhoven Café, in het café van PopEi. Radio maken wordt een evenement met livemuziek van COMBAT CAT en Horse Fashion. Naast deze tips is er in april natuurlijk nog veel meer te beleven in Eindhoven. Uit In Eindhoven heeft het totaaloverzicht in de digitale Uitkrant van deze maand.