COMBAT CAT en Horse Fashion live in 3voor12/Eindhoven Café

Radioprogramma 3voor12/Eindhoven wordt weer een event op 14 april 2015

Redactie 3voor12/Eindhoven ,

Eens per twee maanden organiseert 3voor12/Eindhoven in samenwerking met PopEi en GlowFM 3voor12/Eindhoven Café, de radio-uitzending van 3voor12/Eindhoven live op locatie en voor iedereen gratis toegankelijk. Het is de gebruikelijke radioshow zoals die wekelijks op de dinsdagavond te horen is, maar dan in de gezellige setting van een café, waarvan de deuren voor iedereen wijd open staan. Tijdens de vorige edities speelden onder andere Def Americans, Tamarin Desert en Hunting The Robot een kleine set, op 14 april komen de wavey rockers van COMBAT CAT en de post indie-rockers van Horse Fashion langs voor een sessie.

Op 14 april verruilt 3voor12/Eindhoven radio de studio van GlowFM weer eens voor PopEi, voor een uitzending in het café van de popzaal en uiteraard is iedereen uitgenodigd. Ook tijdens deze editie is er weer livemuziek van talentvolle, vaak opkomende Eindhovense bands.
 
Over de bands: COMBAT CAT bestaat nog maar enkele weken in de huidige vorm. 27 februari was er de band- en videoclippresentatie in Tuchthuis. COMBAT CAT bestaat uit zangeres Vera Dirkx en drummer Wouter Mollen. Zij omschrijven de sound van COMBAT CAT als een grote, meeslepende muzikale trip voorzien van melancholische vocalen en sterke melodieën. En wie luistert naar debuutsingle ‘Another Run’ hoort dat daar geen woord van gelogen is. In PopEi zal de formatie als vijftal optreden; om dat studiogeluid live zo goed mogelijk over te kunnen brengen.
 

Horse Fashion bestaat al wat langer, maar grote kans dat die naam nog geen belletje laat rinkelen. De band doet het namelijk allemaal op het uiterste gemak. In een eerder radio-interview liet Twan van de Wetering, zanger-gitarist van de band, weten dat Horse Fashion niet zo veel ambities heeft en dat een EP per jaar wel volstaat. Na het beluisteren van de laatste EP ‘A Net For August’ blijkt dat het gaat om een typisch gevalletje van kwaliteit > kwantiteit. Naar eigen zeggen hebben ze de indie wat laten varen en hebben ze een nieuw geluid gevonden. Noem het gerust post indie, want die muzikale voorkeur uit het verleden is toch echt nog wel duidelijk hoorbaar. 

Voor liefhebbers van voorpret: van beide bands is de muziek gratis te beluisteren én downloaden. Respectievelijk hier en hier.

Naast het bezoek, de livemuziek en de scoops, kun je natuurlijk ook weer de beste alternatieve muziek uit Eindhoven en ver daarbuiten verwachten; voor, tijdens en na de uitzending. Kom gezellig langs in het knusse café van PopEi en maak het allemaal live mee. Kan je er niet bij zijn, maar luister je wel graag mee? Zet dan om de gebruikelijke tijd je (internet)radio aan en stem af op GlowFM.

3voor12/Eindhoven Café vindt plaats op 14 april 2015 in het café van PopEi. Deuren open: 20.00 uur. Aanvang: 21.00 uur. Uitzending: 21.00 uur – 23.00 uur. Entree: gratis.