‘Eindhoven Greatest Hits’ door Woody Veneman op vinyl bij Lighttown Fidelity

Sessie in 3voor12/Eindhoven radio vereeuwigd op plaat

Patric Muris ,

Eens in de twee maanden verhuist 3voor12/Eindhoven radio naar het café van PopEi om live, op locatie, een radio-uitzending te maken. Op 19 november 2014 was Woody Veneman te gast in een speciale uitzending over de Eindhovense muziekscene. Tijdens deze uitzending heeft de singer-songwriter als gastpresentator aan de hand van nummers uit heden en verleden verhaald over de bloeiende Eindhovense scene. Veneman stak bovendien vier Eindhovense nummers, van vier verschillende Eindhovense artiesten, in een geheel eigen jasje en daar maakte hij grote indruk mee. Zoveel dat hij werd benaderd door het Eindhovense platenlabel Lighttown Fidelity.

Het was de eerste thema-uitzending van 3voor12/Eindhoven Café en een die na afloop meteen als voor herhaling vatbaar betiteld. Het idee ontstond zelfs om er een jaarlijkse uitzending van te maken. Doel: de Eindhovense underground de aandacht geven die hij verdient, onder de noemer ‘Eindhoven Greatest Hits’. Veneman, in zijn broodbaan actief als docent, doceerde over de afgelopen decennia en de hoogtepunten die er volgens hem uit voort zijn gekomen. Van zijn favoriete nummers maakte hij als eerbetoon een eigen versie. ‘Mice’ van Mozes and the Firstborn verloor zijn venijn, maar kreeg er melodie en contemplatie voor terug en Peter Pan Speedrocks ‘Rockcity’ kreeg meer soul dan menig nummer uit de Motown-stal. 
Nadat de opnames online gingen op de Soundcloud van 3voor12/Eindhoven stroomden de positieve reacties binnen. De redacteuren van 3voor12/Eindhoven verkozen de sessie tot een van de mooiste muziekmomenten van 2014 en Eindhovens platenlabel Lighttown Fidelity ging in gesprek met Veneman over een release op hun label. Alle betrokken partijen van de uitzending gaven met gepaste trots hun akkoord wat zal leiden tot een feitelijke release op 8 maart 2015. Op die dag wordt de vinylsingle, gelimiteerd geperst, gepresenteerd in Van Moll. Een ieder die de sessie in 3voor12/Eindhoven Café heeft gemist, krijgt op die dag een herkansing om de vertalingen alsnog live te horen. En mogelijk alvast een van de mooiste muziekmomenten van 2015 te noteren.
De titel en tracklist van de single:
 
Woody Sings Eindje (LTF-018-7)
1.  Mice (Mozes and the Firstborn)
2.  William (Man From The South)
3.  Thistle (Selim Lemouchi & His Enemies)
4.  Rockcity (Peter Pan Speedrock)

'Woody Sings Eindje' wordt gepresenteerd op 8 maart 2015 in biercafé Van Moll. Deuren open: 15.00 uur. Aanvang: 16.00 uur. Entree gratis.