Fotoverslag 3voor12/Eindhoven Café met de greatest hits van de Eindhovense underground

Woody Veneman geeft masterclass over de sound of the underground van Eindhoven

Redactie 3voor12/Eindhoven ,

Eens in de twee maanden zendt 3voor12/Eindhoven radio live uit vanuit het café van PopEi, waar iedereen dan van harte welkom wordt geheten. Een unieke mogelijkheid om een radio-uitzending bij te wonen, mee te doen en te genieten van livemuziek. Tegelijkertijd is de uitzending te volgen via Glow FM, in de ether en online. In de uitzending van 19 november 2014 werd het vaste format overboord gegooid en was er de volledige aandacht voor de Eindhovense underground, van toen en nu. Speciale gast(docent) was Woody Veneman. Samen met zijn platenkoffer en zijn gitaar was hij twee uur lang medepresentator van een unieke uitzending.

Twee uur lang konden de bezoekers van het café van PopEi en de luisteraars van Glow FM een masterclass volgen over de Eindhovense muziekscene, met de underground in het bijzonder. Als ware docent heeft gastpresentator Woody Veneman de uitzending opgedeeld in de categoriën 'klank', 'verhaal', 'live', Rockcity' en 'hometapes' en bij iedere categorie georeerd over enkele spraakmakende artiesten uit de Eindhovense muziekscene die daarin erg uitblinken. Of hebben uitgeblonken.
 
Met Armand is teruggegaan naar de jaren 60, de (geheime) ballade van Candybar Planet ('Tonight') komt voorbij, er wordt geluisterd naar oude demo's van Eindhovense bands die speciaal voor deze uitzending zijn opgevraagd en bij ieder nummer volgt een spraakmakende anekdote. Naast de cd en mp3 wordt ook veel vanaf vinyl afgespeeld. De meeste indruk maken echter de live-uitvoeringen van Woody's favorieten, zijn hommage aan vier Eindhovense bands. Wie het heeft gemist, kan de opnames beluisteren op de Soundcloud van 3voor12/Eindhoven. Nagenieten kan daar ook. Hieronder een van de vier nummers, de cover van Mozes and the Firstborns 'Mice'.
De gehele playlist ingebracht door Veneman:

KLANK
Nikoo - Cow 
Nasmak - Pilot In Charge
Kid Baltan - Song Of The Second Moon 
 
VERHAAL
Armand - Een Van Hen Ben Ik
Candybar Planet - Tonight
Fresku - #EchteTories
 
LIVE
Mozes and the Firstborn - Mice
Man From The South - William 
 
 
HOMETAPES
Hermann Blaupunkt - London City Burning
The Chase Club - Hot
Nori Yakitori - Germany

ROCKCITY
The Phantoms - Someday I’m Somebody 
Dead Elvis - Monster Under You Bed
Flyin’ Spiders - Movies
 
LIVE
Selim Lemouchi and his Enemies - Thistle
Peter Pan Speedrock - Rockcity

Daarnaast zijn onder andere Nouveau Vélo, Het Droste Effect en Radar Men from the Moon nog te horen in deze uitzending met de nadruk op de Eindhovense underground.

 

Naast Woody Veneman is er nog meer bezoek: Trip To Dover komt even langs in de uitzending om te praten over de EP-release van 'Kiss Fight Dance', de drie emoties volgens de band waarmee je op het leven kan reageren, op 28 november 2014. Na een kort interview wordt de single 'Lifelong Lovesong' gedraaid en zo is ook de electro-rock in de twee uur radio vertegenwoordigd.

De speciale editie van 3voor12/Eindhoven Café, de 'Eindhoven Greatest Hits' uitzending van 3voor12/Eindhoven radio, heeft paatsgevonden op 19 november 2014. Half januari is de volgende 3voor12/Eindhoven Café en daar is bij dezen iedereen van harte voor uitgenodigd.