Call It Off en The 101’s presenteren nieuwe releases op labelavond in Altstadt

Eindhoven punkpop city?!

Roy Verhaegh ,

Het valt wel te stellen dat de mannen van Call It Off de wind in de rug hebben. Afgelopen jaar hadden ze hun doorbraak en werd hun eerste EP ‘Lovers’ niet alleen door ons goed ontvangen, ook in het buitenland was het raak. Grote sites als Punknews.org en Visions.de waren er erg over te spreken, waar ze uiteindelijk een Europese tour aan over hebben gehouden. Ook hadden ze al snel een deal met White Russian Records te pakken. De jongens mochten meerdere keren openen voor grote bands als The Wonder Years, Iron Chic en The Story So Far en werden onlangs aangekondigd voor het alternatieve festival Jera On Air. Rustig aan doen zit er even niet in, want in maart brengen ze hun tweede EP genaamd ‘Liars’ uit. Samen met labelgenoten The 101's.

Dit doen ze op vrijdag 14 maart in Café Altstadt met een officiële releaseparty, die ze zullen delen met The 101’s. Wat kunnen we verwachten van deze nieuwe EP? Op en top Call It Off, zoals we ze kennen van ‘Lovers’. Dat is niets minder dan een verzameling aanstekelijke pop-punktracks zoals men die kent uit de vroegere dagen van Green Day en Blink 182. Het is trouwens niet zonder reden dat ze deze releaseparty met The 101’s doen, want de eveneens Eindhovense punkrockers en labelgenoten hebben ook iets te vieren. Diezelfde avond brengen zij namelijk hun nieuwe album ‘For The Years’ uit. Muzikaal gezien ligt het wat meer in het straatje van Rise Against en Hot Water Music, maar qua passie en energie sluit het naadloos op elkaar aan.

Alsof dat nog niet genoeg is, doet White Russian Records een kersje op deze punktaart door labelgenoten en tevens Eindhovenaren van The Lowest Standard hieraan toe te voegen. Mocht je ze nog niet kennen, zoek dan zeker even hun nieuwe video voor ‘Curtain Call’ op. Die is namelijk een lust voor zowel het oog als oor. Voorzien van hun melancholisch getinte punkrock doet een flinke club aan bikinibabes een lekker dansje op het nummer. Misschien dat we die terugzien in Café Altstadt?

De releaseshows van Call It Off en The 101's vinden plaats op 14 maart 2014 in Café Altstadt. Entree is gratis. De deuren gaan open om 20.00 uur en The Lowest Standard zal rond 20.30 uur de avond openen.