Vijf agendatips van 3voor12/Eindhoven: juni 2014

Met o.a. Naked Song, Effenaar 't Wasven en Eindhoven Psych Lab

Patric Muris ,

3voor12/Eindhoven is een samenwerking aangegaan met Uit In Eindhoven en presenteert maandelijks de vijf grootste concerttips van de maand. De vijf agendatips van 3voor12/Eindhoven verschijnen zowel op de website van 3voor12/Eindhoven als die van Uit In Eindhoven en met enige regelmaat ook in de gedrukte versie van de Uitkrant. Meer tekst en uitleg en de muziek die erbij hoort, worden gegeven in het wekelijkse programma van 3voor12/Eindhoven radio. Zo valt er nog wat te ontdekken en hoeven goede concerten of andere events nooit meer gemist te worden.

1. Eindhoven Psych Lab | Effenaar | 6 en 7 juni
De Effenaar heeft Austin Psych Fest naar Eindhoven gehaald en er meteen een eigen vorm aan gegeven. Want Eindhoven is een laboratoriumstad en dan moet het experiment niet geschuwd worden. Op 6 en 7 juni spelen er niet alleen 30 bands die het gehele psychspectrum bestrijken, maar zijn er ook expo’s, spectaculaire visuals, films en internationale platenhandelaren te bewonderen in alle zalen van de Effenaar. Tips binnen een tip: Hookworms, Wooden Shjips, Cosmonauts, SUUNS. Zie
het interview dat 3voor12/Eindhoven onlangs had met de geestelijk vaders van het festival voor alles over het festival en hun tips.

2. Op De Tôffel | Vierlingsbeek | 22 juni

In Vlieringsbeek, met een beetje goeie wil tot omgeving Eindhoven te rekenen, vindt op 22 juni een gratis festival plaats met een heel aardige line-up, met onder andere: Bells of Youth, Afterpartees, Dotan, Taymir en Town Of Saints.

3. Naked Song | Muziekgebouw | 28 juni
Naked Song is al jaren het grootste singer-songwriterfestival van Nederland. Zoals altijd weet het festival
grote, internationale namen te combineren met de favorieten van morgen. Uit binnen- en buitenland. Dit jaar is Eels de absolute headliner. Je moet er een tientje extra voor betalen, maar dan krijg je ook wel een mastodont van een singer-songwriter er voor terug. Naast Eels zijn onder andere Novastar, Michael Prins en Ewert and the Two Dragons te zien in het Muziekgebouw dat de deuren van alle zalen openzet voor de bezoeker van Naked Song.

4. Effenaar ’t Wasven met Iris Penning, Wolf in Loveland en Small Time Crooks | ’t Wasven | 29 juni
Verscholen achter de Berenkuil ligt een idyllisch groengebied met een boerderij, restaurant, een biologische bakker en een eeuwenoude boom. Een klein paradijs, nog onontdekt en toch middenin de stad: ’t Wasven. Een ideale plek om fijne luistermuziek te programmeren in een ontspannen en goed bijpassende setting. Op de eerste editie staat onder andere Iris Penning en popfolk-formatie Wolf in Loveland, die afgelopen Popronde nog
indruk maakte in Eindhoven.

5. Ignite | Dynamo | 29 juni

Ignite is DE hardcoreband om eens gezien te hebben, aldus de site van Dynamo. Maar geen hardcoreliefhebber die dat niet zal beamen hoor. 29 juni is je kans om ze te zien in datzelfde Dynamo en dan is het optreden meteen vrij bijzonder te noemen aangezien Ignite normaal in veel grotere zalen speelt. Ignite staat bekend om zijn voor dit genre uitzonderlijk goede zang en sterke livereputatie. Echt een must see dus.

Naast deze vijf getipte events is er natuurlijk nog veel meer te doen in Eindhoven. Kijk in de digitale krant van Uit in Eindhoven voor de gehele culturele agenda van mei.