Programma Cross-Linx 2014 compleet Programma Cross-Linx 2014 compleet

José González en Ólafur Arnalds headliners, ook o.a. Patrick Wolf en My Brightest Diamond op affiche

, Patric Muris

Programma Cross-Linx 2014 compleet

José González en Ólafur Arnalds headliners, ook o.a. Patrick Wolf en My Brightest Diamond op affiche

Patric Muris ,

Op de afwezigheid in 2012 na, vindt ieder jaar het cross-over-festival Cross-Linx plaats in een aantal steden in Nederland, waaronder Eindhoven. Tijdens het festival worden bruggen geslagen tussen popmuziek en klassieke muziek. Door de artiesten van het affiche te laten samenwerken met een orkest ontstaan vaak de mooiste arrangementen, die de originele versies omtoveren tot rijke orkestrale bewerkingen. Vorig jaar stonden onder andere Patrick Watson en Lamb tijdens het festival in het Muziekgebouw, dit jaar zijn José González, bekend van zijn hit ‘Heartbeats’, en Ólafur Arnalds de headliners. Zij zullen samen met de philharmonie zuidnederland zorgen voor een moderne ‘indie-classical’.

Zoals ieder jaar zijn er ook dit jaar weer 2 headliners: José González zal weinig introductie behoeven, maar Ólafur Arnalds is wellicht wat minder bekend. Hij leent zich echter bij uitstek voor dit soort muzikale avonturen. De moderne multi-instrumentalist zoekt al jaren het experiment in de cross-over; van elektronische muziek tot popmuziek. En wat nu bijna niet meer voor te stellen is: hij was ooit drummer van een metalband. Naast de twee headliners zijn ook Patrick Wolf, die vorig jaar nog indruk maakte in hetzelfde Muziekgebouw tijdens Naked Song, en My Brightest Diamond ongetwijfeld publiekstrekkers. De overige namen van Cross-Linx 2014:

Lavinia Meijer
Cabaret Contemporain
Douglas Dare
Tim Fite
Lubomyr Melnyk
Music Mining
Spring Collective
Garrett Mendelow

Oliver Coates
Cast Glass
Liam Byrne         


Cross-Linx 2014 vindt plaats op 7 februari 2014 in Eindhoven. Naast Eindhoven is het festival ook te bezoeken in Rotterdam, Amsterdam en Groningen. De voorverkoop is inmiddels gestart.

Vorig jaar kwamen diverse concerten van Cross-Linx terecht in de eindejaarslijstjes van de redacteuren van 3voor12/Eindhoven. Nils Frahm en Patrick Watson werden het best gewaardeerd, kijk in het Cross-Linx 2013-dossier voor alle overige verslagen.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Eindhoven