Iris Penning, James Wood, Lookapony en Man From The South geselecteerd voor talentenprogramma Proud Of The South Iris Penning, James Wood, Lookapony en Man From The South geselecteerd voor talentenprogramma Proud Of The South

Brabantse podia tekenen convenant voor samenwerking in talentontwikkeling

, Patric Muris

Iris Penning, James Wood, Lookapony en Man From The South geselecteerd voor talentenprogramma Proud Of The South

Brabantse podia tekenen convenant voor samenwerking in talentontwikkeling

Patric Muris ,

Afgelopen januari gaven zes Brabantse poppodia in samenwerking met het Brabants Kenniscentrum Kunst en Cultuur (BKKC) het startschot voor het nieuwe talentenprogramma Proud Of The South. De directeuren van 013, Effenaar, Gebouw T, Groene Engel, Mezz en W2 tekenden op Eurosonic/Noorderslag een convenant dat de samenwerking officieel heeft bekrachtigd. Maar liefst vier Eindhovense deelnemers zijn geselecteerd uit de Brabantse talentenpoule: Iris Penning, James Wood, Lookapony en Man From The South.

Naast de Eindhovense vier zijn ook Bradley's Circus, Dearworld, Flip Noorman, Jeroen Kant, Envy The West, Fotosynthese positief opgevallen bij de programmeurs van de Brabantse podia. Ze zitten allen in een verschillend stadium van hun carrière, maar de potentie is zichtbaar voor de selectiecommissie, die daarnaast ook het idee heeft dat het talent door zal groeien.

De samenwerking tussen de podia onderling is uniek en een belangrijke factor van Proud Of The South. Alle geselecteerde acts krijgen minimaal twee keer per jaar bij ieder deelnemend poppodium de mogelijkheid daar op te treden. Podiumervaring opdoen in verschillende omgevingen moet zorgen voor een doorontwikkeling van de talentvolle act. Jesse Marks van James Wood over hun uitverkiezing:
“Wij zijn, samen met negen andere acts, uitgekozen uit meer dan 60 acts of bands om het traject van Proud Of The South in te gaan. Dat komt echt als geroepen, want we willen graag groeien op muzikaal gebied en andere vlakken. Om kilometers te maken op het podium mogen we in 2014 twee keer op ieder podium spelen. Maar we krijgen ook professionele begeleiding op het gebied dat wij graag willen verbeteren. Dit kan dus op het gebied van organisatie, marketing, songwriting of iets anders zijn. Van te voren wordt daar een plan voor gemaakt hoe we dit allemaal gaan realiseren. Daarnaast is de insteek van Proud Of The South om zelf niet te veel op de voorgrond te treden, maar om juist de artiesten het daglicht te gunnen. Er zit geen wedstrijdelement aan gekoppeld of iets dergelijks. Daar zijn wij ook erg blij mee. Echt te gek dus!”

In de keuzes voor de Eindhovense bands kan de redactie van 3voor12/Eindhoven zich goed vinden, want zowel James Wood als Lookapony en binnenkort ook Iris Penning, stonden al eens op Club 3voor12/Eindhoven (evenals Dearworld, net even buiten Eindhoven), de showcase waarbij Eindhovens talent voor het eerst een hoofdpodium wordt geboden. 14 maart is de eerstvolgende editie met kersvers Proud Of The South-lid Iris Penning en de even talentvolle folkpopformatie Bells Of Youth.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Eindhoven