Vijf agendatips van 3voor12/Eindhoven: september 2014

Met o.a. Girl Band, John Fullbright en ja, natuurlijk: Club 3voor12/Eindhoven

Patric Muris ,

3voor12/Eindhoven is een samenwerking aangegaan met Uit In Eindhoven en presenteert maandelijks de vijf grootste concerttips van de maand. De vijf agendatips van 3voor12/Eindhoven verschijnen zowel op de website van 3voor12/Eindhoven als die van Uit In Eindhoven en met enige regelmaat ook in de gedrukte versie van de Uitkrant. Meer tekst en uitleg en de muziek die erbij hoort, worden gegeven in het wekelijkse programma van 3voor12/Eindhoven radio. Zo valt er nog wat te ontdekken en hoeven goede concerten of andere evenementen nooit meer gemist te worden.

De tips van onze redactie voor de maand september, in chronologische volgorde:

1. Girl Band | Stroomhuisje | 11 september
De Effenaar heeft er weer een spannende satellietzaal bij: het Stroomhuisje. Het pand met een sterk underground-karakter werd lang gebruikt voor feestjes, maar heeft nu een nieuwe invulling gekregen; dat van een poppodium. Ringo Deathstarr, ook een aanrader, inaugureert het Stroomhuisje als concertlocatie op 6 september, maar vijf dagen later is het de beurt aan de band die al vele festivals aandeed afgelopen zomer en beroemd, nee berucht, werd om zijn optredens waar het venijn allesbehalve alleen in de staart zit. Let wel: niet voor pluisjes.

2. John Fullbright | Muziekgebouw | 12 september
Wel voor pluisjes en een ieder die authentieke singer-songwriting kan waarderen: John Fullbright. De lyrisch verhalende zanger komt – voor de zoveelste keer – terug naar Eindhoven. De honger zal niet te stillen zijn, maar fijn dat hij met zijn tweede album ook Eindhoven aandoet. John Fullbright staat bekend om zijn gave om alledaagse emoties bijzonder te maken, de luisteraar aan te grijpen en live de meest koele kikker nog zijn zakdoek te laten pakken. Vorig jaar stond hij in het café waar hij volgens de toen dienstdoende 3voor12/Eindhoven-redacteur ‘een muzikaal nirwana bereikte’, een klein jaar later staat hij in de kleine zaal van het Muziekgebouw.

3. Sonic Boom | PopEi | 13 september
Sonic Boom is na twee succesvolle edities langzaamaan een begrip aan het worden in Eindhoven. Het is het jaarlijks terugkerende stonerfestival met lokale, nationale en internationale acts op het affiche. Een van de headliners is de Eindhovense band Radar Men from the Moon en een wederzien met die band in eigen stad is na het spectaculaire optreden op Eindhoven Psych Lab een heel fijn agendapunt. Dikgedrukt en onderstreept.

4. Club 3voor12/Eindhoven met Wolfskop, No Waves & Sunrays en Guillaume Finta| Effenaar | 19 september
Voor liefhebbers van vol en warm gearrangeerde singer-songwriter-muziek. Voor liefhebbers van garagepop. En voor liefhebbers van stevige, maar ook aanstekelijke rock. Het komt allemaal voorbij op deze editie van Club 3voor12/Eindhoven. De showcase doet weer waar het voor staat: het beste van de Eindhovense muziekscene van het moment presenteren aan het thuispubliek. Drie bands voor vijf euro: thuisblijven is duurder. En heel veel minder leuk.

5. Albumpresentatie Exit Clause | PopEi | 27 september
Wie de band live heeft gezien in het café van PopEi tijdens 3voor12/Eindhoven Café wil vanzelf meer van deze jongens zien. Met een ontzettend succesvolle crowdfundingsactie haalden ze enkele duizenden euro’s op waarmee ze het album hebben kunnen maken dat ze voor ogen hadden. Het eindresultaat is nu daar. Staat het album vol met de onvoorspelbare en daardoor altijd wel spannende indierock die ze eerder lieten horen of worden we andermaal op het verkeerde been gezet? De vraag wordt beantwoord op 27 september wanneer de Eindhovense muziekscene wederom een debuutalbum mag aantekenen.

Ook erg leuk, maar uit de lijst gehouden om te veel zelfbevlekking te voorkomen: 3voor12/Eindhoven Café, op 10 september in het café van PopEi. Radio maken wordt een evenement met livemuziek van Why Tony en Tamarin Desert. Naast deze tips is er in september natuurlijk nog veel te doen in Eindhoven. Uit In Eindhoven heeft het totaaloverzicht in de digitale Uitkrant van deze maand.