Wolfskop en Guillaume Finta op Club 3voor12/Eindhoven 2014/2 Wolfskop en Guillaume Finta op Club 3voor12/Eindhoven 2014/2

Eerder al No Waves & Sunrays bevestigd voor showcase in Effenaar

, Redactie 3voor12/Eindhoven

Wolfskop en Guillaume Finta op Club 3voor12/Eindhoven 2014/2

Eerder al No Waves & Sunrays bevestigd voor showcase in Effenaar

Redactie 3voor12/Eindhoven ,

Enkele keren per jaar organiseert 3voor12/Eindhoven een showcase in de Effenaar. Op deze avonden worden de beste, leukste of spannendste bands van het moment voorgesteld aan het Eindhovense publiek. Voor volgers van het medium zijn de bands zelden onbekend. Maar ook onbekend maakt hier niet onbemind. In het verleden speelden onder andere Hunting The Robot, Mozes and the Firstborn, Lookapony en The Dirty Denims al eens op de clubavond van 3voor12/Eindhoven, vaak nog ver voordat zij hun landelijke bekendheid kregen. Op 19 september valt er opnieuw veel te ontdekken en te genieten met de twee relatieve nieuwkomers Guillaume Finta en No Waves & Sunrays en nieuwe grootmacht Wolfskop.

Zoals gebruikelijk is ook deze editie van Club 3voor12/Eindhoven weer een muzikale achtbaan: er is singer-songwriter van Guillaume Finta, garagepop van No Waves & Sunrays en aanstekelijke rock van Wolfskop. Een introductie van alle drie de bands:

Guillaume Finta
Onder de titel van singer-songwriter gaat hij door zijn artiestenleven, maar live – en op plaat! – is Guillaume Finta veel meer dan een eenmansproject. Hij heeft een flinke begeleidingsband om zijn sfeervolle en intense folkrock te laten horen. Duisternis in Veldhoven (zijn thuishaven) was nog niet eerder zo mooi. Dat vond de jury van de Grote Prijs van Nederland ook al, want die heeft hem door laten gaan naar de kwartfinales van de grootste bandwedstrijd van Nederland. Guillaume Finta kan enkel met een gitaar als begeleiding indruk maken, maar zal het op 19 september niet nalaten om het geluid van zijn fraaie, pas uitgekomen EP ‘Stillness Of The Woods’ zo dicht mogelijk te benaderen.

Soundcloud embed:

No Waves & Sunrays

Eindhoven en garage. Ze hebben elkaar lief. En dat zorgt blijkbaar voor een vruchtbare grond, want na The Chase Club en Mozes and the Firstborn is er opnieuw een Eindhovense garageband uit die grond geschoten: No Waves & Sunrays, een band gevormd door Noor Pullens die eerder al in datzelfde The Chase Club te vinden was. Haar nieuwe band heeft een wat toegankelijker geluid weten te vinden en zou omschreven kunnen worden als aanstekelijke garagepop met goed meezingbare liedjes, waarvan de eerste twee zijn geproduceerd door de drummer van Mozes and the Firstborn. De band heeft onlangs een eerste single uitgebracht, met een klassieke A- en B-kant en wil nu zo veel mogelijk live spelen. Die kans bieden wij deze sterke nieuwkomer, die zichzelf omschrijft als ‘live een lust voor het oog’, graag.

Wolfskop

Als een ware donderslag bij heldere hemel stootte deze nieuwe band uit Eindhoven in mei dit jaar in een keer door naar de Eredivisie van Nederlandse bands. Ze combineerden een band- en EP-presentatie in een afgeladen volle Altstadt en maakte een verpletterende indruk. De ervaringen van de ex-leden van o.a. Komatsu, Stereo en The Risque hebben ervoor gezorgd dat er in één keer een supergroep staat, die live bijzonder energiek is. Waar rockbands het regelmatig moeten hebben van hun optredens, is Wolfskop ook op plaat bijzonder sterk. En met plaat wordt ook echt plaat bedoeld, want debuut-EP ‘Wolfskop’ is verschenen op 10” bij het Eindhovense label Lighttown Fidelity. Niet zonder succes, want naast de sterke verkoop van het vinyl is eerste single ‘The Man Behind The Gun’ ook digitaal een groot succes. Het nummer passeerde vorige week de magische grens van 100.000 views op YouTube (de teller is de 126.000 inmiddels al gepasseerd). Het is duidelijk: deze mastodont van de Eindhovense rockscene moet je live gezien hebben. En waar beter dan tijdens hun thuiswedstrijd?

3voor12/Eindhoven volgt alle drie de acts al een tijdje en raakt steeds meer onder de indruk van hun kunnen. Dat zorgde al voor een plek op de playlist van de Eindhoven megamix, met het beste uit Eindhoven dit jaar zover. En nu dus ook voor een plek op Club 3voor12/Eindhoven waar alle drie de bands gepresenteerd zullen worden op het hoofdpodium van Eindhoven, aan het thuispubliek.

Club 3voor12/Eindhoven vindt plaats op 19 september 2014. Deuren open: 20:30. Aanvang: 21:00. Entree: €5,-. Voorverkoop: kassa Effenaar en Ticketmaster.  

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Eindhoven