Paaspop 2013: John Coffey overtuigende afsluiter op de JD stage

'Snoeiharde popmuziek' valt goed in Schijndel

Robin van Essel ,

'Ga niet naar Skunk Anansie, kom naar ons,' stond er een dag voor Paaspop te lezen op de Facebookpagina van John Coffey. Rond de begintijd van de show van de Utrechters in de Jack Daniëls is het echter allesbehalve vol. Vreemd, gezien de zegetocht die de band sinds het uitkomen van de laatste plaat 'Bright Companions' langs de vaderlandse én buitenlandse podia maakte. Hoe dan ook, John Coffey is de afsluiter van een prima vrijdagprogrammering in de JD-stage.

CONCERT
John Coffey, Jack Daniel's Stage, vrijdag 29 maart 2013

MUZIEK
Twee jaar geleden stapte de helft van John Coffey uit de band. Gitarist Chris van Teijlingen en zanger David Achter de Molen werden ingelijfd en zorgden ervoor dat John Coffey definitief, ehm, 'het hardere segment' inging. 'Bright Companions' werd opgenomen met de producer van Refused. Hard, dus, maar stiekem ook best melodieus. Noem het popmuziek met de versterker op elf.

PLUS
Behalve goede punksongs, beschikt John Coffey ook over een goede punkattitude. Geen druppel zweet wordt gespaard bij de bandleden, met zanger David als hyperactief middelpunt. Dankzij het vele touren weet hij inmiddels hoe hij een zaal los krijgt, zo ook de langzaam volgelopen Jack Daniel's. Hij rent de zaal in, staat op de versterkers en klimt het decor van het podium in. Het enthousiasme slaat over op het publiek en tijdens 'The Well' ontstaat een degelijke moshpit. De afsluitende singles 'Romans' en 'Dirt And Stones' worden door de halve zaal meegebruld.

MIN
De interactie met het publiek die John Coffey zo graag wil, is hier misschien wat moeilijker door de afstand tussen het podium en de tent. Zanger David moedigt het publiek wel aan om op het podium te klimmen en al stagedivend de anderhalve meter over de hekken te overbruggen. Maar ja, wil m'n nek niet breken en voortaan met een rietje moeten eten, dat soort excuusjes.

CONCLUSIE
John Coffey is eigenlijk snoeiharde popmuziek en is daarmee credible voor zowel de punk- als poprockliefhebber. En met een dergelijke werkethiek is de aandacht die de band de laatste tijd kreeg meer dan verdiend. En het applaus op Paaspop ook. Mooie afsluiter van een mooie dag in de Jack Daniel's.

CIJFER
9