XO Live 2013: twaalf tips van 3voor12/Eindhoven XO Live 2013: twaalf tips van 3voor12/Eindhoven

Met onder andere Justice, Major Lazer, Karotte en Nymfo

, Redactie 3voor12/Eindhoven

XO Live 2013: twaalf tips van 3voor12/Eindhoven

Met onder andere Justice, Major Lazer, Karotte en Nymfo

Redactie 3voor12/Eindhoven ,

Zaterdag barst het grootse outdoor dancefestival XO Live weer los op Aquabest. Sinds het roer om is, en de nadruk meer op live-acts is komen te liggen, worden exclusieve headliners gestrikt die het grote publiek moeten trekken. Ze maken in ieder geval onze redactie erg hongerig, want 3voor12/Eindhoven gaat met een groot team van redacteuren verslag doen. Vier van hen geven hun tips voor XO Live 2013: wat je niet mag missen…

Erik Jan Sijbers - fotograaf:

Digitalism
Voor een goede warming-up begin je de dag bij Digitalism. Dit electro-duo bestaat uit Jens "Jence" Moelle en İsmail "Isi" Tüfekçi. Ze zijn afkomstig uit Duitsland en zijn voornamelijk bekend van de hit ‘Pogo’. Het duo weet van achter hun MacBooks vaak een energieke set neer te zetten waarbij het zelf live de vocalen doet. Meestal is het Moelle die zingt, maar hij wordt afgewisseld door Tüfekçi . Het laatste album ‘I Love you, Dude’ dateert al weer uit 2011 maar dat mag de pret niet drukken.

Knife Party
“You blocked me on facebook ... And now you’re going to die!!” Als deze tekst door de speakers schalt ga je compleet los op de vuige mix van dubstep en electro house van Knife Party om de dag af te sluiten. Niet bepaald de twee genres die het dichtst bij elkaar liggen, maar dit Australische duo krijgt het voor elkaar om het tot een goed geheel te mixen, zoals op hun recent uitgebrachte EP ‘Haunted House’.

Justice
Een andere fijne afsluiter van XO Live is Justice. Dit Franse Electro-duo is ruimschoots gevestigd en misstaat op geen enkel festival met populaire tracks als ‘D.A.N.C.E.’, ‘DVNO’, ‘Phantom pt.II’, ‘Audio, Video, Disco’, ‘Newlands’ en nog een hele stapel remixen van andere nummers van andere artiesten. Een goed opgezette live-show in de blender met een stapel grote hits zorgt voor een act die altijd aan je verwachtingen voldoet.

Michael Janiec – schrijver
:

Porter Robinson

Ik tip Porter Robinson, omdat hij in een vrij korte tijd geklommen is naar de wereldtop van elektronische dancemuziek. Nog steeds volop actief in 2013 en momenteel bezig aan een nieuw album.

Nymfo

Nederlands drum & bass-talent dat wereldwijd aan een opmars bezig is. Komend festivalseizoen is hij een veel gevraagde naam in Nederland. 

Ganz
Ganz staat bekend om zijn strakke producties waarvoor hij veel erkenning krijgt. Benieuwd hoe hij het tijdens een optreden doet.

Mandy Roos - fotograaf:

Karotte
Deze Duitse held heeft verschillende muziekgenres in petto zoals minimal, tech/house, electro en breakbeat. Deze mix van genres maakt hem heerlijk onvoorspelbaar. ‘All She Wants Is’ (persoonlijke voorkeur Microdynamic mix) zit vol met heerlijke elektronische geluiden met warme invloeden. Dat creëert een goed zomers gevoel! Kortom, Karotte is perfect voor een lekker dansje middenin de zonnestralen met een goudgele rakker in de hand!

Digitalism

Een Duits (alweer!) duo dat een voorliefde voor rock- en danceplaten heeft. Dit is goed terug te horen in hun releases. Denk aan ‘Idealistic’ inmiddels al een ouder juweeltje, maar nog steeds vet! Redelijk hysterisch, rauw en keihard snoeien, ideaal om uit je dak te gaan. Ook meteen een goede opwarmer voor Justice! 

Justice
Uiteraard de hoofdact! Dit keer een elektronisch duo uit Frankrijk, de helden van het label Ed Banger records. Ontpopt door het nummer ‘D.A.N.C.E’, een gruwelijke knaller! Recent een live-album uitgebracht genaamd 'Access All Arenas' waarop de typische Justice sound nog steeds herkenbaar is, maar dan in een nieuw sausje gegoten. Zeker een aanrader om een fijn feest mee af te sluiten!

Patric Muris – schrijver
en fotograaf:

Major Lazer

‘Get Free’ is een van de fijnste zomerhits van 2012. Wellicht zelfs een van de beste songs van vorig jaar. Die past ook prima in de zomer van 2013. Eerder dit jaar kwam ‘Free The Universe’ uit bij Secretly Canadian, een platenlabel naar mijn hart. Een album vol met samenwerkingen met artiesten in de popmuziek, met voornamelijk veel vocale gastbijdragen. Major Lazer speelt live op XO Live waardoor ik erg benieuwd ben hoe hij dit live gaat invullen. Neemt hij één zanger(es) mee die alle stemmen invult of wellicht zelfs een van de gasten die ook op het album te horen zijn? We gaan het zien zaterdag!

Diplo

Diplo is bij mij voornamelijk bekend als producer en als lid van Major Lazer, juist die andere tip. Diplo heeft veel scherpe, energieke producties. Dat moet wel een hevige chemische reactie bij het publiek gaan opleveren. Hopen dat hij ook veel van zijn eigen remixen voor andere artiesten gebruikt in zijn dj-set.

A-Trak

De tips zitten allemaal een beetje in dezelfde hoek. Electro house met veel vocals. Veel feelgood, dat valt altijd wel goed op een zonnige festivaldag. Vermoedelijk draait A-Trak wel nog net iets harder dan Diplo. Zijn remix van ‘Head’s Will Roll’ van Yeah Yeah Yeahs is een van de meest vettige mixen die de hitlijsten heeft weten te domineren. Benieuwd of zijn voorliefde voor hiphop (hij was de tour-dj van Kanye West) ook terug te horen is in zijn dj-set. Cross-over, ik houd ervan. En doorgaans zit je bij A-Trak dan wel goed, die op Fabriclive45 disco, house en techno voorbij laat komen. A-Trak is ook een aanrader om live aan het werk te zien, omdat hij een levende legende is als het gaat om turntable-skills: hij was de eerste dj die de drie grootste dj-kampioenschappen won.

XO Live 2013 vindt aanstaande zaterdag plaats op het evenemententerrein van Aquabest. De deuren gaan om 10.00 uur open en het festival duurt tot 23.00 uur. 3voor12/Eindhoven is erbij en doet van de gehele dag verslag.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Eindhoven