3voor12/Eindhoven helpt muziekliefhebbers de carnaval door 3voor12/Eindhoven helpt muziekliefhebbers de carnaval door

De beste alternatieven voor hoempahoempa, clownspakken en confetti

, Tekst: Bart Jansen

3voor12/Eindhoven helpt muziekliefhebbers de carnaval door

De beste alternatieven voor hoempahoempa, clownspakken en confetti

Tekst: Bart Jansen ,

Eindhoven en omgeving staan de komende dagen voornamelijk in het teken van carnaval, het traditionele heidense feest waar geen Brabander aan kan ontsnappen. Althans, dat zou men denken. Toch zijn er genoeg alternatieven voor de ware muziekliefhebbers in deze contreien.
Voor wie de vele optochten, carnavalskrakers, dronkaards en polonaises wil ontvluchten, stelt 3voor12/Eindhoven een aantal alternatieven op, zonder uitputtend te willen zijn.

Traumahelikopter
Op de vrijdag voor carnaval, alhoewel voor velen de carnaval dan al is begonnen, treden de garage-rockers van Traumahelikopter op in het Klokgebouw. Ja, nee, maar echt: in het Klokgebouw. Datzelfde gebouw, met een capaciteit van 4.500 (!) bezoekers, waar vorig jaar bijvoorbeeld The Black Keys stonden. Deze driekoppige band heeft op Eurosonic/Noorderslag laten zien hoe ze de boel kort en klein speelt. Letterlijk, want het dak werd daar gesloopt. Traumahelikopter kreeg met een 9,5 het hoogste cijfer van 3voor12 van alle acts die speelden op Eurosonic/Noorderslag. En dat zijn er nogal wat. Volgens Klokgebouw-manager Jan Buys zal het een hele bijzondere show worden die nog lang in het geheugen zal blijven zitten. Een goed excuus om de polonaise in te ruilen voor een opzwepende pit. Dj de Rooie Neger draait op dezelfde avond bijpassende plaatjes. Het lijkt wat absurd om een band die tijdens de clubtour de kleinere zaaltjes van Nederland aandoet in de HMH van het Zuiden wordt geplaatst, maar dat vindt de organisatie wel meevallen.

Traumahelikopter speelt op 8 februari in het Klokgebouw. Aanvang: 21.00 uur. Entree: € 10,-.

Hete Bliksem
In The Rambler staan er op de carnavalszaterdag maar liefst drie bands op het programma. Onder de clubavond genaamd ‘Hete Bliksem’ zullen alternatieve coverband Chick ’n Karma, rockband Exit 31 en de bluesrockers van Grim Tim optreden voor een ieder die iets anders wenst dan hoempahoempamuziek. Luisteraars van 3voor12/Eindhoven radio hebben afgelopen woensdag nog kunnen horen hoe Grim Tim live klinkt en kunnen zaterdag dus meer van de band horen als ze nog niet genoeg hebben van de sessie die de band speelde in de kleine studio van Glow FM.

Hete Bliksem vindt plaats op 9 februari in The Rambler. Aanvang: 21.30 uur. Entree: gratis.

Heibel! De Polonaise editie met Thunderdommel, Oooh Shit, Kattekwaad e.v.a.
In de Effenaar is het weer tijd voor een Heibel-editie, en niet zo maar eentje – De Polonaise editie. De carnavalskrakers worden ingewisseld voor lekker tunes en vele partyknallers. Diverse stijlen komen aan bod, van hiphop, dubstep, electro baile funk en discoknallers, maar sluit een tussentijdse carnavalskraker ook niet uit! Uiteraard op zijn Heibels, met onder andere dj’s The Longmen, Ramb, The Blafbuddies en Chafu n Gomma. Op de afterparty wordt nog gestreden om het winterkampioenschap inline-skaten.
 
Heibel! De Polonaise editie vindt plaats op 9 februari in de Effenaar. Aanvang: 20.00 uur. Entree: gratis.
 
Flipfest
In de galerij van Artspace Flipside op de Tarwelaan in Eindhoven, ver van het Carnavalsbaldadige Stratumseind kan er genoten worden van een nieuwe Flipfest-editie met maar liefst zes bands. Op deze unieke locatie waar muziek, dans en kunst nader tot elkaar komen, spelen Jack’s Dignity, MUDGRUB, Scattered Lights, Flying Shoe, DRUHB en Machinery. Naast muziek kan er ook genoten worden van een no budget maaltijd die geserveerd wordt tot 22.00 uur.
 
Voor wie de deur niet uit durft tijdens de carnaval in Eindhoven, is er ook een alternatieve mogelijkheid om niets van Flipfest te hoeven missen; er zal namelijk een live-stream plaatsvinden via City TV.
 
Flipfest met onder andere Jack’s Dignity, MUDGRUB en Scattered Lights vindt plaats op 9 februari in Artspace Flipside. Aanvang: 20.00 uur. Entree: gratis.
 
Filmspecial: Grandma Lo-Fi + Berberian Sound Studio
Naast enkel audio is er ook een alternatief programma met een audiovisueel karakter. Filmhuis Plaza Futura presenteert tijdens carnavalszondag twee unieke muzikale films, geselecteerd uit het International Film Festival Rotterdam: Grandma Lo-Fi, een documentaire over een bijzonder muzikale oma uit IJsland en Berberian Sound Studio, een film over een geluidsman van een horrorfilm waarbij niet de beelden, maar de geluiden een hoofdrol spelen.
 
Filmspecial Grandma Lo-Fi + Berberian Sound Studio vindt plaats op 10 februari in Plaza Futura. Aanvang: Grandma Lo-Fi: 15.45 uur. Berberian Sound Studio: 17.15 uur. Entree: per film € 8,-. Of dubbel bill ticket € 14,-.
 
Idiot Proof
Ter afsluiting zal er op dinsdag in Café Altstadt de vaste rock-coverband Idiot Proof spelen. Al sinds 1993 speelt deze band covers van Deep Purple, ZZ Top, Pearl Jam en Triggerfinger met als motto ‘niet naspelen, maar beleven’.
 
Idiot Proof vindt plaats op 12 februari in Altstadt. Aanvang: 20.00 uur. Entree: gratis.
 
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Eindhoven