Extrema kiest voor extreme prijsverlaging Extrema kiest voor extreme prijsverlaging

Kaartjes XO Live 29 euro in voorverkoop

, Judith Laanen

Extrema kiest voor extreme prijsverlaging

Kaartjes XO Live 29 euro in voorverkoop

Judith Laanen ,

Snelle kopers van kaartjes voor het dancefestival XO Live, voorheen Extrema Outdoor, zijn bij organisator Extrema aan het goede adres: in een speciale early bird-actie kosten de kaartjes maar 29 euro, minder dan de helft van de originele prijs van 59 euro. Hoe eerder je erbij bent, hoe goedkoper de kaartjes, luidt het persbericht. De prijs loopt na de start van de verkoop geleidelijk op tot de reguliere ticketprijs. 3voor12 belde met organisator Extrema: "Het is een geste naar de vaste fanbase toe."

De prijsverlaging is niet noodzakelijk om bepaalde headliners binnen te halen en ook niet om de concurrentie af te troeven. Festivaldirecteur Marcel Mingers: "We willen de vaste bezoekers een speciale actie aanbieden. Vorig jaar gaven we die een dvd'tje, nu geven we de vaste klanten de kans om goedkoop een kaartje te bemachtigen." De kaartjes die 29 euro kosten maken deel uit van een speciale early bird-actie en behoren tot de eerste batch kaartjes die de verkoop in gaan. De volgende batch kaartjes kost 39 euro, daarna 49 euro. De laatste batch is de duurste, 59 euro. Volgens de festivaldirecteur is het BTW-voordeel doorberekend in die 59 euro. Vorig jaar was het kaartje namelijk duurder door de BTW-verhoging. Nu komt het bedrag van een kaartje voor het festival uit op hetzelfde bedrag dat er in 2010 voor een kaartje werd betaald. De voorverkoop start donderdag 15 november om twaalf uur ’s middags.

Mingers verwacht dat de goedkoopste kaartjes, waarvan er een paar honderd zijn, binnen een dag zijn uitverkocht. Hij hoopt dat het festival binnen een paar weken uitverkoopt. Hoewel de eerste XO Live met headliners als David Guetta, LMFAO, Nero en 2manydj's niet uitverkocht, denkt Mingers dat de ingezette koers nu wel tot een uitverkocht festival leidt.

Extrema Outdoor verandert van koers
Begin dit jaar meldde directeur Marcel Mingers dat Extrema van koers zou veranderen. Extrema Outdoor kreeg de nieuwe naam XO Live, de capaciteit ging terug van 55.000 naar 40.000 en de ticketprijs omlaag met een tientje naar 59,-. Inhoudelijk verschoof de focus ook: er kwam meer live, het festival moest een totaalbeleving van muziek en entertainment worden. Dat concept vertaalt zich volgend jaar naar twee nieuwe podia: een openluchtpodium, pal aan het strand van Aquabest waar theater te zien zal zijn, en een indoor arena die geschikt is voor ‘dark shows’.

XO Plus
Voor de festivalganger 'die iets meer luxe en comfort behoeft', heeft organisator Extrema het XO Plus-ticket verder uitgewerkt. Deze kaartjes, die beginnen bij 69 euro, zullen aanstaande donderdag ook in de voorverkoop gaan. Volgens Mingers is zo'n kaartje geschikt voor mensen die het festival wat rustiger willen beleven. "Het is niet super-VIP maar meer een comfortabele zone met privé-optredens. We hebben het vorig jaar getest als tweede dimensie van het festival. Daar kwam toen 1500 man op af."

Vanwege dat succes wordt de formule dit jaar wederom toegepast, er kunnen maximaal drieduizend mensen een XO Plus kaartje kopen. Extra leuk: je wordt met een bootje naar vier speciale VIP-decks gebracht waar je kunt vertoeven. Er is ook een exclusieve XO Plus-area bij de strandclub met uitzicht op de podia en de rest van het festival, waar je onder andere een eigen ingang, luxe wc's, make-upkamer en kluisjes hebt.

Laat jezelf en vijfentwintig vrienden thuisbrengen
Om 'je festivalbeleving compleet te maken' heeft Extrema een overeenkomst gesloten met Friendtipper, een marketingtool waarmee je informatie kunt doorgeven aan je vrienden na een bepaalde aankoop, zoals de speciale voorverkoopactie van het festival. De twee vriendengroepen die de meeste vrienden hebben getipt, worden met maximaal vijfentwintig vrienden opgehaald en thuisgebracht na afloop van het festival met de ‘nooit meer naar huis’ bus. Mingers: "We gaan kijken of het werkt. Als je dit doet, krijg je wat extra's. Het XO Live-concept is enorm aangeslagen. We willen ons ook afzetten tegen de festivalmarkt, waar iedereen toch een beetje hetzelfde doet."

Zaterdag 13 juli 2013 vindt de 18e editie van het festival plaats aan het strand van Aquabest bij Eindhoven. De eerste headliners zijn volgens de organisatie bevestigd maar worden pas begin volgend jaar bekend gemaakt. Vorig jaar traden onder meer David Guetta, LMFAO, Paul Kalkbrenner, 2ManyDJs, Hardwell, Goldfish en Nero op.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Eindhoven